SSS: Tanja Karpelan koira etsii kohta liito-oravia – ensimmäisenä Suomessa

Julkaistu:

Koirien koulutus
Tanja Karpelan Chanti-koirasta tulee Suomen ensimmäinen liito-oravien etsimiseen erikoistunut hajukoira, uutisoi Salon Seudun Sanomat.
Salon Seudun Sanomien artikkelin mukaan entisen poliitikon ja missin Tanja Karpelan Chanti-koirasta tulee Suomen ensimmäinen liito-oravien etsimiseen käytettävä hajukoira.

Karpela teki 12 vuoden uran eduskunnassa, mutta on nykyään kutsumustyössään koirakouluttajana. Hänellä on aviomiehensä Janne Erjolan kanssa yritys Salossa, joka tarjoaa koirien koulutuspalveluja sekä hoitolan koirille.

– Koiran ilmiömäisen tarkasta kuonosta on tulevaisuudessa iso apu varsinkin uhanalaisten lajien kartoittamiseen. Esimerkiksi eräs itävaltalainen koirankouluttaja on kouluttanut koiransa kartoittamaan uhanalaista kuoriaista, Karpela sanoo Salon Seudun Sanomissa.

Koiran hajuaisti on jopa 100 000 kertaa herkempi kuin ihmisen. Siksi koiran hajuaistia voi hyödyntää lukuisissa asioissa. Lehden mukaan on esimerkiksi kaavailtu, että kaksi suomessa kasvatettua koiraa matkustaa pian Afrikkaan etsimään norsunluukätköjä. Norsunluumetsästys on laitonta, ja koirien apu helpottaa estämään norsujen salametsästystä Afrikassa.

Koirien hyvinvointi lähellä sydäntä


Koirien hyvinvointi on lähellä eläinrakkaan Karpelan sydäntä. Ilta-Sanomat haastatteli Karpelaa aiheesta marraskuussa 2014.

– On harhaluulo, että kaikilla suomalaisilla koirilla menisi hyvin. Kaltoin kohdeltuja on valitettavasti jonoksi asti. Meille tulee koiria, joita on hakattu, viillelty, pentutehtailtu tai käytetty koiratappeluissa. Kaikkea on nähty, vakava Karpela sanoi tuolloin IS:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt