Dawson’s Creek -näyttelijä Joshua Jackson väkivaltaisessa The Affair -uutuussarjassa – ”Seksi on heille vastaus” - Viihde - Ilta-Sanomat

Dawson’s Creek -tähti väkivaltaisesta uutuussarjastaan: ”Seksi on heille vastaus”

Kesän kiinnostavimpiin tv-uutuuksiin kuuluu uskottomuudesta kertova The Affair. Tv-lehti tapasi sarjan näyttelijöitä New Yorkissa.

Joshua Jackson esittää petettyä aviomiestä The Affair -uutuussarjassa.­

7.6.2015 11:15

The Affair, sunnuntaisin 7.6. alkaen Ava klo 21.00 (1. kausi myös HBO Nordic)

Amerikkalaissarja The Affair tuo ruutuun tälle vuodenajalle ajankohtaisia asioita: lomaromanssin, hiekkarantoja ja lämpimiä kesäiltoja. New Yorkin osavaltion hienostorantakaupunkiin Montaukiin sijoittuva sarja ei silti ole mikään kepeä suvihupi – luvassa on muun muassa puolison pettämistä, parisuhdeväkivaltaa ja lapsen kuoleman aiheuttamaa syvää surua.

Ruth Wilson (vas.) on jo voittanut Golden Globen roolistaan. Hän esittää Alisonia, joka ajatuu kiellettyyn suhteeseen Noahin (Dominic West) kanssa.­

Toista pääosaa esittävä Ruth Wilson pokkasi Alisonin roolista Golden Globe -palkinnon. Brittinäyttelijä kertoo, että käsikirjoituksen synkkyys on juuri se, mikä sarjassa viehättää.

– Siitä löytyy monia aiheita purtavaksi, hän sanoo sarjan näyttelijöiden lehdistötapaamisessa New Yorkissa.

Ruth Wilson on näytellyt aikaisemmin esimerkiksi Luther-sarjassa ja Anna Karenina -elokuvassa.

Kielletty suhde ja rikos

Keskiössä The Affair -sarjassa ovat tahoillaan naimisissa olevat mutta salasuhteeseen ajautuvat Alison ja Noah (The Wire eli Langalla-sarjasta tuttu Dominic West). Kaksikon kiellettyyn rakkaustarinaan liittyy myös hämärä rikoselementti, josta vihjaa se, että tarinan etenee poliisikuulusteluiden kautta.

Helen-vaimo (Maura Tierney, oik.) on onnellisen tietämätön siitä, että hänen miehensä on tutustunut tragediasta toipuvaan tarjoilija-Alisoniin.­

Kaikki tapahtumat kerrotaan takautuvasti ja kahteen kertaan, mikä tekee juonenkulun erikoiseksi. Välillä Noahin ja Alisonin muistikuvat eroavat hyvinkin paljon toisistaan.

Kun Alison ja hänen aviomiehensä Cole (Joshua Jackson) harrastavat ulkona aggressiivista seksiä, aidan takana piileskelevä Noah järkyttyy näkemästään.

– Hänen näkökulmastaan katsoen näyttää kuin tuntematon mies hyökkäisi päälleni ja raiskaisi. Minun näkökulmastani katsoen kyse oli luvallisesta toiminnasta, tuumii Wilson.

 Voi itse päätellä, onko seksi luvallista vai onko taustalla hyväksikäyttöä.

Rajut otteet hyväksikäyttöä?

Colea esittävä Jackson, edesmenneen Dawson’s Creek -sarjan Pacey, kertookin The Affairin leikittelevän paljon eri kuvakulmilla. Näin katsoja saa itse päätellä kenen versiota tapahtumista uskoo. Se, mikä on Noahin mielestä väkivaltainen raiskaus, on Alisonille ja Colelle normaalia kanssakäymistä.

– Seksi ja sen väkivaltaisuus on heille vastaus. Se on keskustelun loppu. Voi itse päätellä, onko se luvallista vai onko taustalla hyväksikäyttöä, josta kaikki johtuu.

– Onko Cole todellisuudessa vain väkivaltainen aviomies? Tämä on kaikki tulkinnanvaraista, pohtii Jackson.

Kesän jälkeen näiden parien elämä ei ole entisensä.­

Katso kaikki päivän ohjelmatiedot Iltapulusta!

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?