Viihde

Ex-salkkaritähti naimisiin tänään – ”Nämä ovat mieheni parhaat piirteet”

Julkaistu:

kesämorsian
Tänään avioituva Jasmin Hamid on onnellisempi kuin koskaan.
Lottojuontajanakin tunnettu näyttelijä ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Jasmin Hamid, 31, on yhtä hymyä. Syy onneen on cleantech-yrittäjänä työskentelevä kihlattu Santtu Hulkkonen, jonka kanssa Jasmin avioituu tänään lauantaina.

Kesähäät lutviutuivat viiden kuukauden pikaisella järjestelyllä. Pienoisena yllätyksenä morsiamelle tuli se, että monet hääkuvaajat ja muusikot oli varattu jo vuosiksi eteenpäin. Sinnikkäällä soittelulla reilun sadan vieraan häät ovat viittä vaille valmiina. Stressiä pikainen järjestely ei ole aiheuttanut kummallekaan.

– Mitä stressattavaa häissä edes on? En pelkää, että sulhanen karkaa alttarilta tai vastaa väärin tahdotko-kysymykseen, Jasmin nauraa.

”Myyn hääpuvun eteenpäin”

Koska pariskunta ei kuulu kirkkoon, vihitään heidät ilman kirkkomenoja. Hääjuhlia vietetään Helsingin keskustassa, ja häävalssin morsian pyörähtelee käytetyn hääpuvun helma viuhuen.

– Käytän hääpukua vain sen kaksitoista tuntia elämästäni, en käyttäisi sitä sen jälkeen enää kertaakaan, Jasmin sanoo.

– Aion myydä puvun eteenpäin itsekin. Minulla ei ole haaveissa säästää morsiuskimppua tai hääpukua ja hypistellä niitä muistellen häitäni. Kotona on kuitenkin se aviomies, jota voin mieluummin silitellä kuin hääpuvun helmaa, Jasmin naurahtaa.


Pariskunta on ollut yhdessä reilut kaksi vuotta. Jasmin kuvailee elävänsä Santun kanssa ikään kuin samassa sykkeessä: kumpikin tekee töitä kestävämmän maapallon eteen, on kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja rakastaa työtään.

– Suhteessamme on todella tärkeää se, että emme ole kumpikaan mustasukkaisia toistemme intohimoista.

– Teemme toisinaan ympäripyöreitä työpäiviä. Olen ollut esimerkiksi kesäteatterissa töissä toisessa kaupungissa koko kesän ajan. Jos olisimme mustasukkaisia toistemme työhön käyttämästä ajasta, se olisi lyhyt tie ja ajaisi katkeruuteen pitkällä tähtäimellä.

Ensimmäinen pitkä parisuhde

Ennen Santtua Jasmin ei ole ollut pitkissä parisuhteissa.

– Minun ei ole Santun kanssa tarvinnut miettiä sitä, onko hän minulle se oikea. En tiedä kenen muun kanssa viettäisin mieluummin aikaa ja en tarkoita mitään romanttisia lomia paratiisisaarille, vaan ihan tavallista arkea roskien vienteineen ja ruoanlaittoineen.

Pariskunta on puhunut kaikesta avoimesti suhteensa alusta alkaen. Jasmin kertoo, että esimerkiksi se, ettei toinen tahtoisi lapsia, olisi voinut nousta kynnyskysymykseksi. Perheen perustaminen kuuluukin tulevaisuuden suunnitelmiin.

– Kun mietin tulevia lapsiani, ajattelen, että tuolla ihmisellä on juuri sellainen ideologia ja elämänasenne, jonka toivon välittyvän lapsiini. Puolisossani on hyvin paljon sellaisia piirteitä, joita arvostan ja mitä haluaisin itsellenikin enemmän.


”Olen old school”

Aurinkoinen Jasmin kertoo olevansa onnellisempi kuin koskaan.

– Jo työpäivien aikana alan ikävöidä puolisoani, työmatkoista puhumattakaan.

Työnteon ja aktiivisen elämän Jasmin toteaa sopivan parille tällä hetkellä. Lasten myötä arki muuttunee, mutta siitäkään Jasmin ei ota stressiä.

– Olen sen verran old school, että haluan mennä ensin naimisiin ja vasta sen jälkeen hankkia lapsia. Minulle on aivan sama, mitä muut tekevät, mutta itse henkilökohtaisesti tahdon toimia näin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt