Jutta Gustafsberg äimistelee personal trainereiden kirjavaa tasoa – ”Todella hyviä on äärettömän vähän” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jutta Gustafsberg äimistelee personal trainereiden kirjavaa tasoa – ”Todella hyviä on äärettömän vähän”

Jutta ja puolen vuoden superdieetit jatkuu uusin, neljännen kauden jaksoin (Liv klo 21.00).

Julkaistu: 14.1.2015 8:09

Yli 2 000 lähetti hakemuksen Jutta Gustafsbergin dieettiohjelmaan. Avun tarvitsijoita siis on, mutta mistä heille kaikille kunnon ohjaaja?

Jutta ja puolen vuoden superdieetit, keskiviikkoisin 14.1. alkaen Liv klo 20.00

Yli 2 000 ihmistä. Niin monta lähetti reilun viikon aikana laihdutushakemuksensa tänä iltana starttaavan Jutta ja puolen vuoden superdieetit -ohjelman neloskaudelle.

– Avun tarvitsijoita tuntuu kyllä olevan, fitness-valmentaja ja yrittäjä Jutta Gustafsberg miettii.

Tuhansista ihmisistä ohjelmaan pääsi vain kymmenen. He remontoivat elämäntapojaan 26 viikon ajan Jutan tuella ihan tosissaan. Laihduttajia valmennetaan edelliskausien tapaan Turussa, Tampereella ja Helsingissä. Uutena treenipaikkakuntana ohjelmaan tulee nyt mukaan Lahti.

– Ohjelman vaihtelevuus syntyy siitä, että jokainen laihduttaja on oma, erilainen persoonansa. Meillä jokaisella on kuitenkin niin erilainen elämä, Jutta sanoo.

  Kun moni on työttömänä, he ovat kokeneet niin, että heillä on nyt aikaa panostaa hyvinvointiinsa.

ITSE JUTTA ei enää ketään valmenna, vaan jokaisella osallistujalla on oma personal trainer, jonka kanssa treenataan kolmesti viikossa. Yrittäjänä Jutta on törmännyt vähän yllättävään ongelmaan: omaohjaajien taso on todella kirjava, eikä sopivia tahdo löytyä tarpeeksi.

– Hyviä ohjaajia on paljon, mutta todella hyviä on äärettömän vähän. En ajattele tässä kohtaa rahaa, vaan haluan palkata vain ne todella hyvät. Edellytän tasoa 10+. Silloin ovat tyytyväisiä asiakkaat, ohjaajat ja minä itse.

Jutan fitness-valmennus on nykyään miljoonabisnes. Hän myöntää yllättyneensä vähän itsekin siitä, ettei lama ole purrut hänen bisneksiinsä. Kaikkien rahat eivät henkilökohtaiseen valmentajaan riitä, mutta esimerkiksi nettipalveluista löytyy tukea ja ohjeita edullisempaan hintaan.

– Hassua kyllä lama-aika ei ole näkynyt työssäni. Hyvinvointiala on varmaankin niitä harvoja aloja, joita se ei kauheasti hetkauta. Olen analysoinut tilannetta niin, että kun moni on työttömänä, he ovat positiivista kyllä kokeneet niin, että heillä on nyt aikaa panostaa hyvinvointiinsa ja laittaa itsensä kuntoon.

Lue lisää Jutasta, superdieeteistä ja muista laihdutusohjelmista uudesta Ilta-Sanomat Tv-lehdestä (3/15)!