Kommentti: Maikkarin viihdeuutuuden katsojaluvut romahtivat – eikö nostalgia kiinnostakaan? - Viihde - Ilta-Sanomat

Kommentti: Maikkarin viihdeuutuuden katsojaluvut romahtivat – eikö nostalgia kiinnostakaan?

Kuvituskuva
Julkaistu: 1.6.2015 16:29

Retrohelmien toisen jakson katsojaluvut putosivat lähes puoleen avausjaksosta. MTV3:n lauantai-illan paraatipaikan luulisi houkuttelevan enemmän katsojia, kirjoittaa Kirsi Jääskeläinen.

1980-luvun musiikkivideoita muisteleva sarja Retrohelmet aloitti MTV3:n lauantai-illassa ihan mukavasti reilu viikko sitten. Uutuus keräsi keskimäärin 433 000 katsojaa eli melkein puoli miljoonaa, mikä on nykyaikana kohtalainen suoritus. Asiassa saattoi auttaa, että avausjakso esitettiin passelisti juuri ennen euroviisufinaalia, joten musiikinnälkäinen yleisö oli jo valmiiksi ruudun lähettyvillä.

Retrohelmien toinen jakso sen sijaan kiinnosti viime lauantaina enää 269 000 katsojaa. Kanavalla tosin piipahti 525 000 kävijää, joten selkeästi lauantaisaunan jälkeen on surffailtu jotain viihdyttävää etsimässä.

On tietenkin hieman epäreilua vertailla Retrohelmien katsojalukuja sellaisiin asemansa vakiinnuttaneisiin suuriin viihdeohjelmiin, kuten Putoukseen, joka parhaimmillaan kerää miljoonayleisön.

Kuitenkin Maikkarin paraatipaikan eli lauantai-illan parhaan esitysajan luulisi houkuttelevan enemmän katsojia.

Vesa-Matti Loiri loi Jean-Pierre Kuselan hahmon ja Nauravan kulkurin 80-luvulla. Video nähtiin Retrohelmet-sarjassa lauantaina.

Vesa-Matti Loiri loi Jean-Pierre Kuselan hahmon ja Nauravan kulkurin 80-luvulla. Video nähtiin Retrohelmet-sarjassa lauantaina.

Tanja Huutosen juontama Retrohelmet on ihan mukavaa, helposti hymyilyttävää nostalgiaa. Viime lauantain jaksossa Jaakko Teppo lauloi ensi kertaa Pamelaa, nähtiin Nauravan kulkurin alkuperäinen esitys ja harvinaisena herkkuna vielä Leevi and the Leavingsin Kyllikki.

Parikymppisille nämä esitykset eivät ehkä merkitse mitään – paitsi Elastisen Vain elämää -ohjelmassa uudestaan tunnetuksi tekemä Naurava kulkuri. Kolmekymppisille 80-luku taas on täynnä lapsuusnostalgiaa ja nelikymppisille nuoruusmuistoja: kuinka Hittimittarin musiikkivideot näyttivät silloin niin hienoilta ja nyt niin hellyttävän kököiltä?

Ehkä kuitenkin yksi vuosikymmen on liian lyhyt aika kokoamaan koko kansan rivit ruudun ääreen. Tai sitten nostalgiabuumi on jo kokemassa notkahdusta.

Kuvituskuva