Viihde

Summerin juontajien kesä: salakuvia, tubettamista, One Directonia – ja miksi juontajan housut paloivat?

Julkaistu:

TV-lehti
Kesä on virallisesti täällä! Nuortenohjelma Summerin juontajat kertovat hauskoista kokemuksista IS:lle. Katso jutun lopusta kesäkuun tv-tärpit koululaisille!

NUORTENOHJELMA Summerin alkaminen on viimeinen niitti kesän saapumiseen. Koulun kello ei enää soi, ja aamuheräämiseen voi jättää melkein kello yhteentoista, juuri parahultaisesti ohjelman alkamiseen.

Tai.

– Ensin aamupala, sitten ulos uimaan, pelaamaan rantalentistä, skeittaamaan tai tanssimaan puistoissa. Sitten katsomaan hyvää ohjelmaa, juontaja Tuomas eli Tume, 17, vinkkaa.

– Meillä on myös juttuja netissä, ja aina tv-ohjelmaa ei tarvitse katsoa samaan aikaan, vaan myöhemmin Areenasta, juontaja Maiju, 20, muistuttaa.

Ohjelma myös uusitaan päivittäin kello 16, sopivasti ennen haarukka ja veitsi -leikkiä ruokapöydässä tai nurmikolla.

Pellavapäinen kaksikko on tuttu näky Summerissa. Tume tuli mukaan viime kesänä, Maiju on ollut vakiokalustoa jo kolme kesää.

Heidän lisäkseen ohjelmassa nähdään villi viisikko: Daniel, Nea, Johannes, Meri ja Jooseppi.

Tumella Youtubessa 94 000 seuraajaa!

Paljasjalkainen helsinkiläinen Tume käy Kallion ilmaisutaidon lukiota. Hän tuli tunnetuksi aiemmin jo tubettajana, sillä hän on tehnyt vuodesta 2012 Youtube-videoita – kiitos tylsän mökkireissun. Videoiden takia häneen otettiin yhteyttä ja pyydettiin hakemaan ohjelmaan. Koekuvauksissa rento nuorimies meni heittäen sisään.

On tuota kompetenssiakin. Tumella on seuraajia Youtubessa 94 000, Ingstagramissa 56 500 ja Twitterissä 14 700.

– Kyllä ihmiset tunnistavat, esimerkiksi jos vaikka menisi Linnanmäelle. Joskus näkee tyttöjä ottamassa salakuvia, mutta sen huomaa kyllä. Tai joku supisee kulman takana, onks toi toi, Tume naurahtaa.

– Olisihan se kyllä vähän pelottavaa, jos se häiritsisi henkilökohtaista elämää. Mutta mä olen ihan pikkutekijä verrattuna muihin, hän hymähtää.


Fani kapsahti Maijun kaulaan

Maijun tavaramerkki on ihana karjalan murre. Hän on kotoisin maalaiskylästä, Polvijärveltä, josta hän muutti reilu vuosi sitten Helsinkiin. Maiju päätyi musiikinopettajansa töytäisystä Summerin koekuvauksiin ja teki kaksi ensimmäistä vuotta juttuja Joensuusta.

– Olen ollut aina ujo pienenä, en olisi voinut uskoa, että olen nyt tässä. Koekuvauksissa osasin tuijottaa suoraan kameraan, eikä katse vilkuillut, niin pääsin toisiin koe­kuvauksiin, Maiju muistelee.

Nykyisin hän on kaiken lisäksi radion puolella YleX:ssä. Maiju on saanut myös osansa faneista.

– Kerran tuli yksi ihminen vain yhtäkkiä halaamaan Stockmannin edessä. Välillä kuuluu supattelua ja hihittelyä, mutta saa tulla sanomaan ihan rohkeasti moi, Maiju kehottaa.

Kaksikko käy tänä kesänä muun muassa kylässä fanien luona. Summerissa nähdään myös Mun päivä -ihmisiä avaamassa elämäänsä videoilla, ulkomaansarjat Kadonneet pojat, Sudenverinen ja Girl vs Boy, poppia sekä pelitubettajat Lakko ja Herbalisti FTW:n kesäversiossa.

One Directionin keikalle!

Maiju osaa heti suoralta kädeltä kertoa pari erikoisempaa juttukeikkaa.

– Hyppäsin benjihypyn. Pelotti niin kauheasti, että sitä ennen itkin, kiroilin ja haukuin työntäjää puoli tuntia. Televisiossa se oli leikattu kyllä kauniiksi. Kerran Joensuussa ajoin skootterilla poliisiaseman ohi, ja toinen juontaja oli narun päässä vedettävänä istuallaan maassa. Poltettiin siinä heti farkut puhki, hän nauraa.

Tänä kesänä Maiju haluaisi päästä haastattelemaan One Direction -bändiä, jonka keikalle hän on muutenkin menossa tekemään juttua. Tumen jonkinasteinen haave olisi päästä heittämään läppää Kanye Westin kanssa.

Summeri ma–pe TV2 klo 11.00 ja 16.00. Myös netissä yle.fi/summeriKatso tästä myös TV-lehden vinkkejä lasten- ja nuortenohjelmista kesäkuulle!

1.6. Gossip Girl (6. kausi), Netflix, parhaillaan Viaplay

Kristen Bell lainaa äänensä hittisarjan nimettömälle bloggarille, joka selostaa käänteitä new­yorkilaisessa hienostokoulussa.

1.6. Teen Wolf (3. kausi), Netflix

Eläimen purema muuttaa nuorukaisen ihmissudeksi, ja hänestä tulee yhtäkkiä tähtiurheilija ja tyttöjen suosikki. Mukana tulee myös haasteita.

1.6. Violetta (2. kausi), Netflix

Teinityttö Violetta palaa Euroopan matkoilta kotiin Argentiinaan, löytää rakkauden ja musiikilliset kykynsä.

3.6. Vampyyripäiväkirjat (5. kausi), Sub klo 24.00

Elena (Nina Dobrev) aloittaa opinnot Whitmore Collegessa ja haluaa elää normaalia opiskelijaelämää.

4.6. Wet Hot American Summer: First Day of Camp, Netflix

Vuoden 2001 kulttiklassikon esiosassa palataan Firewoodin kesäleirille, vuoteen 1981. Elokuvan alkuperäiset näyttelijät Bradley Cooper, Paul Rudd ja Amy Poehler esittävät maailman vanhimpia teinejä.

6.6. Live Aid -konsertti, MTV3 klo 17.00

Viiden tunnin livekonsertti Uusi Lastensairaala 2017 -keräyksen hyväksi. Lavalla mm. Chisu, Jari Sillanpää, Jenni Vartiainen, Jesse Kaikuranta, Lauri Tähkä, Lauri Ylönen, Lilli Paasikivi ja Samuli Edelmann.

12.6. Orange is the New Black (3. kausi), Netflix (K16)

Piper on joutunut naisvankilaan nuoruudenrötöksen takia. Mukava newyorkilaiselämä vaihtui vankilaelämän konflikteihin ja uusiin ystäviin naisporukassa.

15.6. Star Wars Rebels, Netflix

Animaatiosarjassa vihollinen yrittää vallata galaksin ja tuhota jedi-ritarit.

15.6. DreamHack Summer 2015, TV2 ja Areena klo 22.00

Suora lähetys maailman suurimmasta e-urheilutapahtumasta Ruotsin Jönköpingistä.

21.6. One Direction: Kohti San Siroa & Where We Are, TV2 klo 19.50

Dokumentissa bändiä seurataan neljän kuukauden ajan ennen esiintymistä Milanon San Siro -stadionilla kesäkuussa 2014. Ilta huipentuu konserttitaltiointiin. Bändi saapuu Suomeen 27. kesäkuuta.

23.6. Satula, ti ja to mtv.fi

Uuden Salatut elämät -nettisarjan päärooleissa Jasmin Voutilainen, Hemmo Karja ja Emil Hallberg.

25.6. YleX kesäfestarit: Pharrell Williams, TV2 klo 20.00

26.6. Dragons: Race to the Edge, Netflix

Näin koulutat lohikäärmeesi -elokuvaan perustuva sarja. Jaksot sijoittuvat ensimmäisen elokuvan ja viime vuonna valmistuneen jatko-osan väliin.

30.6. Frozen, Netflix, parhaillaan Viaplay

Ylistetty Disney-animaatio perustuu löyhästi Lumikuningatar-satuun.