Manageri elämäkerrassaan: Dingo holtiton raha-asioissa – 60 000 markan lasku sanaharkan takia - Viihde - Ilta-Sanomat

Manageri elämäkerrassaan: Dingo holtiton raha-asioissa – 60 000 markan lasku sanaharkan takia

Manageri Lasse Norresin elämäkerran mukaan Dingon jäsenten rahankäyttö oli holtitonta.

Dingo suosionsa huipulla vuonna 1985.

19.5.2015 7:11

Suomalainen musiikkivaikuttaja Lasse Norres kertaa tuoreessa elämäkerrassaan muistojaan menestysbändi Dingon managerina.

Dingon suosio oli huipussaan vuosina 1984–1986. Tuohon aikaan bändillä ei ollut puutetta rahasta tai ammattiylpeydestä.

Norres muistelee kirjassaan erityisesti Dingon jäsenten holtitonta rahankäyttöä. Norresin kirjan mukaan bändissä oli tuolloin vain yksi jäsen, joka tajusi edes jotain rahasta. Tämä jäsen oli Dingon kosketinsoittaja Pete Nuotio.

Dingo kuvattuna vuonna 1985.

Nuotio oli Norresin sanojen mukaan myös bändin ainoa jäsen, jonka kanssa Norresilla tuli ajoittain selvää sanaharkkaa.

– Minun ja Nuotion välillä käytiin ajoittain erittäin kovaa sananvaihtoa. Hän näki minussa pahan kapitalistin ja epäluotettavan k*sipään. Minulle näyttäytyi puolestaan tekopyhä, selkään puukottava kommari, Norres kirjoittaa.

60 000 markan lasku

Eräs pahimmista Norresin ja Nuotion välisistä riidoista käytiin, kun Juha ”Lido” Salonen oli myynyt Dingon esiintymään yksityisfirman kesäjuhliin Kulosaareen 30 000 markalla. Nuotio raivostui tästä.

– Luuleeko tämä miljonääri, että olemme jotain leikkikaluja? Me olemme vakavasti otettava bändi. Ei meitä voi myydä millekään miljonäärille tuolla tavalla. Hehän luulevat, että he voivat ostaa koko maailman. Minun maailmankatsomukseni mukaan tätä keikkaa ei voi missään tapauksessa tehdä, Nuotio sanoi tuolloin Norreksen kirjan mukaan.

Nuotiolle selitettiin juurta jaksain, että keikan peruminen tarkoittaisi, että he joutuisivat maksamaan sovitun summan tuplana takaisin. Edes 60 000 markan lasku ei kääntänyt Nuotion päätä, eikä keikka koskaan toteutunut.

”Jätkät teillä tietämättömillä”

Dingo soitti toistaiseksi viimeisen keikkansa lokakuussa 1986.

Yhtyeen oli määrä äänittää kolmas studioalbuminsa valmiiksi talvella 1986, mutta tuohon aikaan bändin jäsenissä ei ollut enää minkäänlaista kuria tai kunnianhimoa jäljellä.

– Mieleeni tulee muun muassa buukkauksemme RTÉ Televisionin The Late Late Show’hun, joka oli Irlannin katsotuin tv-ohjelma. Meidän piti olla ohjelman päävieras ja -esiintyjä, mutta bändin jätkät olivat teillä tietämättömillä - kuka missäkin Guinness-pintti kädessään, yhtyeen laulaja Pertti ”Nipa” Neumann muistelee teoksessa.

Kuunaama – tarinoita tähdistä. Lasse Norres 2015, Mistake Media Oy julkistettiin maanantaina 18.5.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?