Mari Valosaari: Oli järkytys, että raskautta ei suositella - Viihde - Ilta-Sanomat

Lasta toivova fitness-tähti Mari Valosaari: Oli järkytys, että raskautta ei suositella

Pitkän linjan fitness-tähdellä Mari Valosaarella, 33, puhkesi vakava suolistosairaus, kun hän odotti esikoistaan Milaa.

15.5.2015 21:16

Muutama viikko sitten Mari Valosaari pääsi sairaalasta, jossa hänelle tehtiin sairauteen liittyvä operaatio. Tutkimusten yhteydessä kaunottarelle kerrottiin, että erittäin kivuliaita suolisto-oireita aiheuttava koliitti tarkoittaa hänen kohdallaan muutakin vakavaa haittaa.

– Lääkärin kehotus on, että nyt ei kannata suunnitella toista lasta. Suolistotulehdukseni pitää parantua kunnolla, että raskautta voi edes miettiä. Toinen raskaus voisi aiheuttaa vaaraa itseni lisäksi myös vauvalle, Mari myöntää.

Kaunotar on suunnitellut toista lasta muusikkomiehensä Jontte Valosaaren kanssa.

– Oli järkytys kuulla, että raskautta ei suositella. Meillä molemmilla on sisaruksia ja haluaisimme myös Milalle sisaruksia. Mielestäni sisarus on lapselle paras mahdollinen lahja.

Marin kehon toivuttua tulehduksista raskaus ei kiellettyä, mutta asiaa on syytä harkita tarkkaan.

– Koetan olla positiivisella mielellä ja toivon, että terveydentilani kohenee ja voimme saada lisää lapsia. Jos lääkärit jatkossakin varoittavat asiasta, sitten en ehkä lähde leikkimään terveydellä eikä perhe kasva enempää. Terveydentilastani riippuu, miten käy, Mari miettii vakavana.

Mari Valosaari otti osaa Keiju Kids Run -juoksutapahtumaan yhdessä esikoisensa Milan kanssa.­

Suomen tunnetuimpiin fitness-alan tähtiin kuuluva kaunotar on tullut tutuksi myös parhaillaan ruudussa pyörivästä Fitnesspäiväkirjat -sarjasta. Hyvin hoikka Mari osallistui Milan, elokuussa 2, kanssa perjantaina Keiju Kids Run -juoksutapahtumaan. Koliitin takia Marin ruokavalio on hyvin rajoitettu ja hän on laihtunut lyhyessä ajassa runsaasti.

– Paino on pudonnut kuusi kiloa, painan nyt vähän yli 50 kiloa. Pystyn syömään vain valkoista lihaa, riisiä ja gluteenittomia tuotteita, melkein kaikki muu on kiellettyä. Todella tiukalla ruokavaliolla oireet pysyvät aika hyvin hallinnassa.

Vastoinkäymisten keskellä elämään tuo iloa Mila, joka on hyvin energinen ja liikunnallinen lapsi.

– Hän tykkää juosta ja hänen kanssaan pitää käydä ulkona juoksemassa. Syksyllä Mila menee poniratsastustunneille. Olen ollut itse hevostyttö pienestä pitäen.

Mari keskittyy nyt toipumiseen.

– En ole sairaalasta päästyäni pystynyt käymään edes kävelylenkillä, mutta tänään kävelen lasten juokseman lenkin. Mila on vielä niin pieni, ettei häntä voi päästää lenkille yksin.

Kotoa käsin Mari hoitaa myös nilkkapainojensa tuotantoa.

– Suunnittelemillani nilkkapainoilla saa tehoja varsinkin pakaroiden muotoiluun, Mari mainitsee.

Päivitetty kello 23.09. Tarkennettu sitaattia Mari Valosaaren ruokavaliosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?