Grace & Frankie -uutuuskomediassa Jane Fonda näyttelee eläkeläisnaista, jonka elämä järkkyy - Viihde - Ilta-Sanomat

Arvio: Jane Fondan elämä järkkyy uutuuskomediassa – aviomiehet paljastuvat homoiksi

Frendien tuottajan uusi komediasarja Grace & Frankie muistuttaa Frendejä.

Grace (Jane Fonda) ja Frankie (Lily Tomlin) jakavat kriisin.­

8.5.2015 7:30 | Päivitetty 8.5.2015 10:43

Grace & Frankie, Netflix 8.5. alkaen

Draamakomediasarja Grace & Frankie on Frendien tuottajan Marta Kauffmanin käsialaa, ja se näkyy. Pääosan Grace on hemmoteltuna hienostoleidinä kuin Rachel ja hippimäinen Frankie puolestaan muistuttaa Phoebea – mutta eläkeiässä. Frendeistä muistuttaa myös sarjan lämpö ja erilaiset heitot, mutta huumori on tuhmempaa.

Grace (Jane Fonda) ja Frankie (Lily Tomlin) saavat seitsemänkymppisinä kuulla, että heidän aviomiehensä (Martin Sheen ja Sam Waterstom) ovat olleet rakastavaiset kaksikymmentä vuotta ja aikovat nyt avioitua.

Kriisin keskellä erilaiset naiset joutuvat tukeutumaan toisiinsa. Huipennuksena on huikea intiaanien rituaaleihin perustuva trippi. Tukena – tai taakkana – ovat myös aikuiset lapset, joiden välejä hiertävät monenlaiset ongelmat.

Vaikka aloitus on vähän kömpelö, tyylilajiinsa nähden sarja on hyvin kirjoitettu ja näytelty. Siinä on raikasta huumoria ikääntymisestä. Mukana on myös koskettavaa pohdintaa siitä, mitä on rakkaus ja mikä on aitoa.

Parin ensimmäisen jakson aikana saadaan luotua riittävästi salaisuuksia ja jännitteitä, että sarja varmaan kantaa pidemmällekin. Sarjan hahmot ovat rakennettu niin, että heidän kohtaloistaan alkaa välittää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?