Riitta Väisäsen tytär on lukijoiden suosikki Miss Rockiksi: ”Tiesin, että tulee pauhaamista” - Viihde - Ilta-Sanomat

Riitta Väisäsen tytär on lukijoiden suosikki Miss Rockiksi: ”Tiesin, että tulee pauhaamista”

Ilta-Sanomien lukijat valitsivat Miss Rock 2015 -voittajasuosikikseen Sofia Mäkkylän.

Lähes puolet IS:n äänestykseen osallistuneista äänestivät Sofia Mäkkylää Miss Rock 2015 -kisan voittajasuosikikseen.­

7.5.2015 15:42

Sofia Mäkkylä, 20, jatkaa äitinsä Riitta Väisäsen, 60, jalanjälkiä rakkaan hevosharrastuksensa lisäksi myös missimittelöissä. Sofia on yksi Miss Rock 2015 -kisan finalisteista.

Ilta-Sanomien lukijaäänestyksessä voittajasuosikista Sofia Mäkkylä sai lähes puolet noin 20 000 äänestä. Sofia on iloinen IS:n lukijoiden antamasta kannustuksesta.

– Yllätyin siitä positiivisesti. Haluan kiittää kaikkia äänestäjiä.

Mäkkylä halusi lähteä missikilpailuun mukaan saadakseen uusia haasteita. Orimattilalainen nuori nainen halusi laittaa itsensä peliin ja hankkia uusia kokemuksia.

– Ystäväni kannustivat minua myös asiassa. Tiesin kyllä, että osallistumisestani tulee pauhaamista, mutta unelmia pitää toteuttaa. Ei saa jäädä miettimään, mitä muut ihmiset ajattelevat. Ystävät ja perhe ovat olleet minulle loistava tukijoukko.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

 Haluan olla esikuvana nuorille, että pitää uskaltaa olla oma itsensä ja tehdä sitä, mitä haluaa.

Ilta-Sanomien lukijaäänestyksessä Sofia Mäkkylä sai 43 % noin 20 000 äänestä, mutta haluaa pitää päänsä kylmänä.

– En osaa veikata lopullista sijoitustani, koska kilpailussa mukana on niin paljon hyviä tyttöjä. Uskoisin, että asenne ja luonne merkitsevät ratkaisevat voiton.

– En tiedä vielä, mihin tämä kilpailu voi johtaa. Haluan olla esikuvana nuorille, että pitää uskaltaa olla oma itsensä ja tehdä sitä, mitä haluaa. On todellakin ok olla räväkkä ja erilainen kuin muut. Mielestäni aina täytyy olla tavoitteita ja niiden eteen täytyy olla valmis tekemään töitä.

Sofia Mäkkylä on saanut omaan missitaistoonsa kannustusta ja tukea äidiltään Riitta Väisäseltä, joka täytti viime vuoden heinäkuussa 60 vuotta.­

Äidin ohjeet unohtuivat jännityksessä

Sofia Mäkkylän äiti Riitta Väisänen valittiin Miss Suomi -kilpailun ensimmäiseksi perintöprinsessaksi vuonna 1976. Väisänen kruunattiin samana vuonna myös Miss Euroopaksi. Mäkkylä on saanut äidiltään neuvoja omaan kilpailuunsa.

– Äiti on antanut paljon ohjeita, mutta olen unohtanut niitä sitten tositilanteessa. Äiti on antanut ohjeita muun muassa haastattelu- ja esiintymistilanteisiin.

– Olen yrittänyt kuunnella ohjeita ja neuvoja. Jännitys on kuitenkin välillä iskenyt päälle niin, että hyvätkin vinkit ovat unohtuneet ja menneet ohi. Teen asiat, niin kuin parhaaksi koen sillä hetkellä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Finaaliin valmistaudutaan työn merkeissä

Miss Rock 2015 -finaalin voittaja kruunataan ensi viikon lauantaina 16.5. Mäkkylällä on ennen sitä vielä monta rautaa tulessa, joten tiivis aikataulu pitää pahimman jännityksen poissa mielestä.

– Minulla on tässä koulutuksia edessä, treenaan, teen tallitöitä ja minulla on vielä perjantaina 15.5. häämuotinäytöskin, joten toivottavasti en ole sitten lauantain finaalissa kovin väsynyt, iloinen Sofia heittää.

Sofia ei ota finaalin sijoituksesta itselleen paineita, vaan etenee rauhallisesti askel kerrallaan. Nykyajan tyyliin Mäkkylä on valmis tekemään töitä monella eri saralla. Hän on valmis kokeilemaan rajojaan uusissa kuviossa, mutta haluaa punnita tarkasti, mihin ryhtyy.

– Olen tarkka siitä, mihin ryhdyn. Minulle on tarjottu paikkoja reality-tv-ohjelmissa, mutta niistä olen toistaiseksi kieltäytynyt. Jos jokin todella mielenkiintoinen ehdotus tulee vastaan, niin ehkä sitten. Haluan olla tarkka valinnoistani, missä olen mukana.

Näin IS:n lukijat äänestivät Miss Rock -kilpailun finalisteista:

1. Henna Putkonen 8%

2. Jessica Elo 14%

3. Jonna Saari 6%

4. Nelli Ödman 6%

5. Petra Reinikainen 3%

6. Sara Mehtonen 5%

7. Sofia Mäkkylä 43%

8. Suvi Väisänen 5%

9. Taru Kivinen 2%

10. Verna Hirvonen 8%

Ääniä annettiin yhteensä 19 187.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?