Mielialahäiriöstään avautunut Antti Railio kommentoi some-palautetta: ”Itku tuli silmään” - Viihde - Ilta-Sanomat

Mielialahäiriöstään avautunut Antti Railio kommentoi some-palautetta: ”Itku tuli silmään”

Antti Railio kertoi Facebook-sivuillaan kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään varhain torstai-aamuna.

7.5.2015 19:42

Sairaus on vaivannut miestä nuoruudesta lähtien.

Vuoden 2013 The Voice of Finland -voittaja Railio halusi kertoa mieltään painavasta asiasta ja päätyi purkamaan sydäntään vuolaasti Facebookin välityksellä. Railio sai henkilökohtaisella viestillään runsaasti positiivista palautetta ja kannustusta.

– Minun oli pakko saada kirjoitettua asia ulos. Kyllä siinä tuli itku silmään, kun luin ihmisten kommentteja. Minulle tuli rohkaisevasta palautteesta helpottunut olo, koska nyt minun ei enää tarvitse piilotella asiaa, Railio kertoo Ilta-Sanomille.

Valoa tunnelin päässä

Viimeiset kaksi kuukautta ovat olleet miehelle aivan erityisen raskaat. Nyt mies näkee jo paljon enemmän valoa tunnelin päässä.

– Minulla oli totaalinen väsymys ja voimattomuuden tunne. Myös yksinäisyyden tunne oli jäätävää. Nyt olen viikon verran tuntenut, että olen pääsemässä taas jaloilleni, hän sanoo.

Railio haluaa kannustaa ihmisiä avoimuuteen ja hakemaan apua. Se, että uskaltaa antaa itsestään edes osan toisten käsiin, on jo oikea askel parempaan suuntaan. Pelosta pitäisi yrittää ottaa niskalenkki.

– Olen pelännyt elää ja hävennyt omaa haavoittuvuuttani. Minulla on ollut paha olla enkä tiennyt, mitä pitäisi tehdä. Sairauden myöntäminen on ensimmäinen askel paranemiseen, Railio kertoo.

”Haluan soittaa ja laulaa”

Railio on saamassa myös takaisin otetta rakkaaseen musiikkiin. Miehellä oli torstaina auton nokka menossa kohti Oulun keikkaa. Railio on aloittanut myös uuden levynsä työstämisen. Tulevaisuus näyttää nyt paljon valoisammalta.

– Nyt tuntuu paremmalta. Toivon, että oppisin elämään. Olen aina halunnut tehdä musiikkia. Haluan soittaa ja laulaa ihmisille, Railio kertoo tuntemuksistaan.

Lue lisää aiheesta IS:n perjantain lehdestä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?