Bruce Willis koki kovia Die Hard -kuvauksissa - pysyvä kuulovaurio ja työuupumus - Viihde - Ilta-Sanomat

Pysyvä kuulovaurio ja työuupumus – Bruce Willis koki kovia Die Hard -kuvauksissa

Die Hard -sarja teki Bruce Willisistä supertähden, mutta hinta oli kova.

Die Hard 4.0 -elokuvassa John McClane (Bruce Willis) suojelee tietokonehakkeria terroristeilta. Su 10.5. Sub klo 21.00.­

10.5.2015 13:07

Die Hard 4.0, su 10.5. Sub klo 21.00

Subilla on vietetty Die Hard -elokuvien teemaviikonloppua. Viisiosaisesta leffasarjasta esitetään tänään neljäs osa, Die Hard 4.0 (Live Free and Die Hard).

Ensimmäisen Die Hard -elokuvan ohjaaja John McTiernan oli alun perin aikeissa tehdä jatko-osan Arnold Schwarzeneggerin Commando-elokuvalle. Schwarzenegger kieltäytyi, ja McTiernan kehitteli tuon elokuvan pohjaltaleffan Die Hard – vain kuolleen ruumiini yli (1988). Pääroolia tarjottiin ensin Schwarzeneggerille, joka kieltäytyi uudestaan.

Ennen kuin rooliin palkattiin Bruce Willis, kovispoliisi John McClanen roolia oli tarjottu Sylvester Stallonelle, Mel Gibsonille, Burt Reynoldsille, Richard Gerelle ja Harrison Fordille.

Bruce Willisille rooli oli lottovoitto, vaikkakin raskas rupeama. Hänelle maksettiin roolista tuolloin ennätykselliset viisi miljoonaa dollaria. Rooli oli myös hänen läpilyöntinsä valkokankaalla.

Willis kuvasi kuitenkin yhtä aikaa elokuvan kanssa tv-sarjaa Konnankoukkuja kahdelle. Kaikki Willisin kohtaukset kuvattiin yöaikaan, sillä päivisin hän teki tv-sarjaa. Willisin uupuminen aikataulujen kanssa johti siihen, että sivuhenkilöjen merkitystä kasvatettiin ja heille annettiin enemmän aikaa valkokankaalla.

Willis sai pysyvän kuulovaurion kohtauksesta, jossa hän tulittaa terroristeja.

Jippi-kai-jei, mulkvisti! Bruce Willis tienasi ensimmäisestä Die Hardista viisi miljoonaa dollaria, mutta hintana oli pysyvä kuulovaurio.­

Jatko-osan Die Hard 2 – vain kuolleen ruumiini yli ohjasi Renny Harlin. Suomalaisohjaaja on tunnettu suomiviittauksista elokuvissaan, ja Die Hard 2:n lopettaa Sibeliuksen Finlandia.

– Muistan, miten kylmä minulla oli. Päälläni oli ohut t-paita, ja juoksin lumipeitteisen lentokentän kiitoradalla avojaloin. Muistaakseni lumi tuli maksamaan studiolle yhdeksän miljoonaa euroa, koska sinä talvena lunta oli vähän, Bruce Willis muisteli Ilta-Sanomille toissa vuonna.

Katso kaikki päivän ohjelmatiedot Iltapulusta!

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?