He ovat Suomen euroviisukommentaattorit – Krista Siegfrids antaa Suomen pisteet

Julkaistu:

euroviisut
Tänä vuonna Ylen viisukommentaattoreina toimivat Aino Töllinen ja Cristal Snow.
Tänä vuonna Ylen suomenkielisten euroviisulähetysten virallisina tv-kommentaattoreina toimivat Aino Töllinen ja Cristal Snow. Aino on mm. YleX:stä tuttu radioääni.

– Hienoa että kaikkien aikojen kovin Uuden Musiikin Kilpailu synnytti Suomelle myös kaikkien aikojen kovimman viisuedustajan. On uskomattoman siistiä olla mukana Euroviisuissa juuri tänä vuonna, kun Suomi tekee viisuhistoriaa lähettämällä Wieniin maailmanlaajuisesti aivan ainutlaatuisen punkbändin, Töllinen kommentoi.

Populaarikulttuurin moniosaaja, artisti ja juontaja Cristal Snow rakastaa Euroviisuja yli kaiken.

– Kun 2008 mua pyydettiin osallistumaan Suomen karsintoihin, en miettinyt asiaa hetkeäkään, koska kahdesta asiasta olen viisuihin liittyen unelmoinut koko ikäni; niiden selostaminen kuumina viisuiltoina, sekä jonain päivänä edustaminen. Nyt toinen haave toteutuu. Ei voi kun sanoa että älyttömän siistiä! sanoo puolestaan Cristal Snow.


Laulaja Krista Siegfrids puolestaan antaa Suomen pisteet Euroviisufinaalissa. Suomen Euroviisuissa antamat pisteet muodostuvat puoliksi yleisön antamista puhelinäänistä ja puoliksi ammattilaisraadin antamista pisteistä. Tänä vuonna viisihenkiseen ammattilaisraatiin kuuluvat muusikko ja laulupedagogi Aija Puurtinen (raadin pj.), NRJ:n aamulähetyksen juontaja Laura Haimila, tuottaja-säveltäjä Jukka Immonen, sanoittaja-muusikko Pekka Eronen sekä tuottaja-säveltäjä Mikko Pykäri.

Viisulähetysten ruotsinkielisinä kommentaattoreina toimivat Eva Frantz ja Johan Lindroos.


Euroviisut kilpaillaan Itävallan Wienissä 19.5.–23.5. Suomea edustava Pertti Kurikan Nimipäivät kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa 19.5.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt