Mikä nimeksi pikkuprinsessalle? Synkkä historia suosikkinimien takana - Viihde - Ilta-Sanomat

Mikä nimeksi pikkuprinsessalle? Synkkä historia suosikkinimien takana

Britanniassa arvuutellaan eilen lauantaina syntyneen Cambridgen pikkuprinsessan nimeä. Vedonlyöjien suosikkinimellä on synkkä historia.

3.5.2015 12:16

Britannian kuninkaallinen perhe sai eilen uuden jäsenen, kun herttuatar Catherine synnytti pienen tyttövauvan.

Cambridgen pikkuprinsessan uskotaan saavan nimensä lähipäivien aikana, mutta vedonlyöjät ovat jo antaneet veikkauksensa nimistä.

Suosikit prinsessan nimiksi ovat Alice ja Charlotte. Myös Elizabeth, Olivia, Victoria ja Diana ovat vahvoja veikkauksia.

– Alice tuntuu olevan yleisön suosikkinimi ja he ovat varmoja, että prinsessan nimetään Aliceksi, vedonlyöjätoimiston edustaja Rupert Adams kertoo The Daily Mailille.

Traagiset Alicet

Nimellä Alice on pitkät perinteet brittihovissa.

Britanniaa yli 63 vuotta hallinneen kuningatar Viktorian tytär oli nimeltään Alice.

Prinsessa Alice naitettiin Hessenin suurherttua Ludvig IV:lle ja Alice puolestaan sai tyttären, joka nimettiin Alixiksi. Alix on saksalainen muoto Alice-nimestä.

Alixista (myöhemmin Aleksandra Fjodorovna) puolestaan tuli Venäjän keisarinna ja Nikolai II puoliso, joiden traaginen kohtalo on jäänyt historiaan.

Keisarinna Aleksandra.­

Venäjän vallankumouksen jälkeen vangitut keisari Nikolai II, keisarinna Aleksandra ja heidän viisi lastaan teloitettiin heinäkuussa 1918.

Alice on myös kuningatar Elisabetin puolison, Edinburghin herttua Philipin äidin nimi.

Syntymästään asti kuuro Battenbergin prinsessa Alicen elämä oli myös traaginen. Skitsofreniaan sairastunut prinsessa määrättiin parantolaan ja lopunelämänsä hän eli erossa puolisostaan. Tervehdyttyään prinsessa omisti elämänsä hyväntekeväisyystyölle. Prinsessa lahjoitti koko maallisen omaisuutensa vähävaraisille. Hän menehtyi vuonna 1969.

Prinssi Philipin Alice-äiti sairastui skitsofreniaan vuonna 1930 ja joutui eroon perheestään.­

Myös edesmennyt Gloucesterin herttuatar, prinssi Henryn puoliso oli nimeltään Alice. Herttuatar Alicea on kuvailtu ”kuvankauniiksi, mutta äärettömän ujoksi naiseksi”. Hän menehtyi vuonna 2004.

Vai tuleeko prinsessasta sittenkin Charlotte?

Toinen vahva veikkaus pikkuprinsessan nimeksi on Charlotte.

Kuuluisia Charlotteja brittihovissa ovat Walesin prinsessa Charlotte (1796-1817) ja Württembergin kuningatar Charlotte (1766-1828).

Walesin prinsessa Charlottesta piti tulla Britannian kuningatar, mutta hän menehtyi lapsivuoteeseen vasta 21-vuotiaana.

Prinsessa Charlotte menehtyi lapsivuoteeseen, eikä hänestä koskaan tullut kuningatarta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?