Oscar-voittaja Russell Crowe: Isäni on elämäni suurin sankari - Viihde - Ilta-Sanomat

Näyttelijä Russell Crowe: Isäni on elämäni suurin sankari

Oscar-voittaja Russell Crowe kehuu Tainola Show´ssa vanhempiaan ja kertoo, millaista oli ohjata elämänsä ensimmäinen elokuva. Halusin ottaa vastuun Kaivonkatsoja-elokuvasta, tarinan harteillaan kantava Crowe sanoo.

2.5.2015 7:50

Oscar-voittaja Russell Crowe istuu edessäni rauhallisena. Juuri ennen kuin ryhdymme haastatteluun, hän vetää sauhut sähkötupakastaan.

Olen tavannut Crowen usein ja aiempina vuosina hän on ollut täysin mahdoton; tullut haastatteluun kolme tuntia myöhässä, sanonut, että olisi mieluummin lehmiensä kuin toimittajien kanssa. Nyt hän käyttäytyy herrasmiehen tavoin.

Crowen uusin elokuva Kaivonkatsoja (The Water Diviner), Russell Crowen rooli on historiallinen draama, joka perustuu sata vuotta sitten käytyyn Gallipolin taisteluun ja sijoittuu neljä vuotta ensimmäisen maailmansodan päättymisen jälkeiseen aikaan.

Elokuvassa australialainen Joshua (Crowe) matkustaa Turkkiin, Gallipolin taistelun runtelemiin maisemiin, sillä hän haluaa löytää sotaan lähteneet kolme poikaansa. Selvitellessään poikiensa kohtaloa Joshua joutuu pyytämään entisten vihollisten apua ja samalla hän tapaa hotellia pitävän Ayshen (Bond-seikkailusta tuttu Olga Kurylenko).

Joshuan ja paikallisten ihmisten yhdessä tekemät etsinnät tuottavat tulosta. Lopputulos on silmiä kostuttava.

Kaivonkatsojassa Crowen esittämä isä ei anna periksi, sillä hän haluaa tietää, mitä hänen kolmelle pojalle on tapahtunut. Kun kysyn häneltä hänen oman elämänsä sankaria, vastaus tulee saman tien.

– Kun olen puhunut elokuvasta, hassuja asioita on tullut mieleenit. Olen alkanut muistella isääni ja sitä, kun olin pieni poika. Muistan, kuinka kekseliäs isä oli. Emme olleet rikkaita, emmekä köyhiä. Elimme palkkapäivästä palkkapäivään, kuten elää suurin osa ihmisistä.

– Isän kanssa käydyt keskustelut, ja mitä kaikkea hän on tehnyt hyväkseni nuorena, on pitkä tarina. Elämäni on omani, mutta omistan sen isälleni.

Tainola Show´ssa 007-seikkailusta Qauntum of Solace tuttu, Ukrainassa syntynyt näyttelijä Olga Kurylenko paljastaa, mitä mieltä hän on Ukrainan tämän hetkisestä tilanteesta ja millaista oli tehdä elokuvaa Russell Crowen kanssa.

– Oli yllättävää, että Russell tunsi minut. Ihastuin roolini moninaisuuteen ja tunteikkuuteen. Hahmoni tunneskaala ja mielipiteet muuttuivat tarinan kuluessa, rauhallisen roolin elokuvassa tekevä Olga kertoo Tainola Show´ssa.

Kurylenko pohtii vielä sitäkin, kuka on hänen elämänsä sankari.

– Hän on ihminen, joka puolustaa asioita, joihin uskoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?