Tauski Peltosen hiljainen vappuaatto - Viihde - Ilta-Sanomat

Tauskin hiljainen vappu - keikka ei vetänyt

Ahkerasti keikkaileva Tauski Peltonen on joutunut muutamilla keikoillaan väkivaltaisten iskujen kohteeksi, mutta vappuaatton keikka sujui rauhallisissa merkeissä.

Tauski Peltosen vapun keikkakalenterissa on Kinnulan jälkeen Rauma ja Turku.­

1.5.2015 17:48

Tauno ”Tauski” Peltonen keikkaillee koko vappuviikonlopun. Aattona vuorossa oli Keski-Suomen Kinnula. Paikallinen ravintola olisi vetänyt väkeä sisään yli 200 henkeä, mutta Peltosen keikalle saapui vain muutamia kymmeniä ihmisiä. Vappu on yleensä ollut iskelmälaulajalle tuottoisa päivä, mutta tällä kertaa kävi toisin. Pääsylipun hinta oli 10 euroa.

– Vappuaaton keikka oli rauhallinen, se ei kiinnostanut ihmisiä. Tämä oli erilainen vappu, koska yleensä keikoillani salit ovat täynnä ja jonoa ulkona. Ihmiset jäivät ilmeisesti tällä kertaa kotiin ryyppäämään. Maaseudulla keikoilla on hiljaisempaa ja siellä ollaan tarkempia rahasta kuin kaupungeissa. Nämä pitkät pyhät kuten pääsiäiset, vaput ja juhannukset ovat sellaisia, että yksi päivä on aina hitti. Sitä vain ei tiedä etukäteen, mikä päivä se tulee olemaan, Tauski Peltonen kertoo Ilta-Sanomille.

Hän kuitenkin iloitsee siitä, että vappupäivän keikalla raumalaisessa yökerhossa näyttäisi olevan tupa täynnä.

Tauski keikkailee ympäri maata erityisesti juhlapyhien aikaan, joten oma vappujuhliminen on jäänyt vähemmälle. Miehellä on kyllä kokemusta rajummastakin vappumenosta.

– Olen jenkkiautojen suuri ystävä ja rakastan Ford Mustangeja. Hurjin vappumuistoni on 28 vuoden takaa Turusta. Tempaisin silloin nuorena miehenä Koskenkorva-pullon vartissa sisään ja oksensin sen sitten Ford Mustangin ikkunasta ulos, Peltonen muistelee.

Iskelmälaulaja Tauski Peltonen ja laulaja-muusikko Janne Hurme poseeraavat Ford Mustangin keulan edessä tammikuussa 2015.­

Tauski Peltonen viettää koko vapun työn merkeissä ja miehen keikkailu jatkuu perjantai-iltana raumalaisessa yökerhossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?