Viihde

Näyttelijä Elina Rintalan vaikeat vuodet – menetti reilusti yli satatuhatta euroa

Julkaistu:

vaikeat vuodet
Näyttelijä Elina Rintala on päässyt eroon hometalosta ja velkahelvetistä. – Paljon meni rahaa taivaan tuuliin, mutta nyt se on ohi, hän sanoo helpottuneena.
Näyttelijä Elina Rintalan, 45, vaikeat vuodet ovat vihdoin ohi.

Viisi vuotta sitten hän erosi silloisesta aviopuolisostaan, ex-kansanedustaja Pertti Salovaarasta. Hän lunasti puolet pariskunnan yhteisestä talosta ja osti toisen talon.

Talo osoittautui pahasti homehtuneeksi. Elina taisteli oikeuksiensa puolesta käräjä- ja hovioikeudessa, valituslupaa korkeimpaan oikeuteen hän ei saanut. Hän oli kahden talon loukussa ja velat painoivat päälle.

– Hometalossa en asunut päivääkään, siitä ei ole ollut minulle koskaan mitään hyötyä. Sitä oli kuitenkin pidettävä lämpimänä ja maksettava kiinteistöverot sun muut maksut.

– Jossakin vaiheessa olin ihan järjettömissä veloissa. Pelkkää korkoa maksoin pahimmillaan kuutisen sataa euroa kuukaudessa. Oikeusprosessikin kesti 3,5 vuotta.

– Sain hometalon myytyä tontin hinnalla. Hävisin rahallisesti ainakin 150 000–160 000 euroa, en edes tarkkaan ole laskenut enkä viitsi laskeakaan. Kaikki on nyt ohi, olen kuivilla. Olen saanut selvitettyä asiat. Olen myynyt omaisuuteni, en mieti mennyttä.


Elina iloitsee, että hän ja avioliitosta syntyneet kaksi tytärtä saivat vuokrattua ihanan omakotitalon viime joulukuussa. Pertti Salovaara elää pariskunnan entisessä talossa uuden puolisonsa kanssa. Elina ja Pertti ovat hyvissä väleissä.

Elina ihmettelee itsekin, miten hän jaksoi ex-puolison sairauden ja kaikki mahdolliset taloudelliset vaikeudet.

– Ihmisellä on uskomattoman paljon käyttämättömiä voimavaroja, jotka tulevat käyttöön kriisitilanteissa, varsinkin jos ja kun on hyvä motiivi, esimerkiksi lapset.

Sitkeyttä vaaditaan, kun lenkkarit ovatkin pienet, pyöränkumit tyhjät, rännistä on puhdistettava lehdet ja siinä ohessa pyöritettävä arjen ruoka- ja vaatehuoltoa.

– Me naiset olemme vahvoja, me emme helpolla anna periksi, Rintala toteaa.

– Se vaatii stressinsietokykyä ja joustamista. Onneksi tämä työ opettaa sitä aika hyvin.


Tumma näyttelijä viihtyy sinkkuna eikä ole hakemassa uutta miestä rinnalleen.

– Miehiä tarvitaan vain tiukkojen purkinkansien avaamiseen ja siihen yhteen hommaan. Toki miehet ovat aivan ihania, ei sille mitään voi, mutta tällä hetkellä minulla on se purkinavaajakin, joten sinkkuna viihdyn, Elina nauraa.

Ensi kesänä Elina esiintyy Riihivuoren kesäteatterissa Muuramessa Pirunpelto-näytelmässä.

– Minun piti alun perin vain piipahtaa tv-sarjassa, mutta käsikirjoittaja laatikin roolista suuremman ja pidemmän. Olen nauttinut siitä valtavasti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt