Vieläkö laimea ihminen on Mäkinen? - Näin Hannu Jortikka selittelee sanojaan!

Julkaistu:

NOINKO MINÄ SANOIN?
Noinko minä sanoin -sarjassa ihminen kertaa vanhoja sanomisiaan ja pohtii, onko mikään muuttunut.
Hannu Jortikka 10/1999: ”Mikäs saatanan mylläri se siellä pulla suussa nassuttaa?” Hannu Jortikka lokakuussa 1999 HPK-TPS-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajalle Jorma Hassiselle.”

Ilta-Sanomissa 1.10.1999

Hannu nyt: No joo. Pitää muistaa, missä tämä on tapahtunut. Siihen aikaan SM-liigan lehdistötilaisuudet olivat ties missä paikoissa. Tämä pidettiin VIP-huoneessa, jossa ihmiset olivat erilaisessa fyysisessä ja henkisessä tilassa. Joku selitteli kovaan ääneen ja huuteli lavalle. En tiennyt, että hän on kaupunginhallituksen puheenjohtaja, eikä sillä ollut väliä. Tässä meni kaikenlaisia hassuja juttuja sekaisin. Edelleen minusta se oli aika hyvää tilannekomiikkaa. Kyllä hävityn pelin jälkeen vähän kierrokset käy. Ei siinä tarvita ulkopuolisia, juovuksissa olevia ihmisiä. Tietysti sen olisi voinut jättää sanomatta. Kyllä mä olen häneltä anteeksi pyytänyt.


Hannu Jortikka 3/1992: ”Meillä mietitään, että miten mukava ja demokraattinen kukin valmentaja on. Minä en ymmärrä sitä. Miksi minun pitäisi tulla toimeen pelaajien kanssa? Useimpien kanssa minua ei edes kiinnosta olla kaveria.”

Helsingin Sanomissa 22.3.1992

Hannu nyt: Tämä ei ole nykypäivää tietenkään. Silloin järjestelmä ei ollut niin pelaajalähtöinen, vaan haettiin tulosta periaatteessa keinolla millä hyvänsä. Ei mulla vieläkään ole ajatusta, että pitäisi olla kaikkien kanssa kaveri. Mitä se kaveruus sitten on? Et sä millään pysty valmentajana olemaan.

Hannu Jortikka 10/2005: ”Tepsissä ovat samat ihmiset huseeranneet 15 vuotta, eikä mitään muutoksia saada aikaiseksi. Koko Aurajoki on ihan homeessa, kun vesi ei liiku lainkaan, saatana.”

Avussa 3.10.2005

Hannu nyt: Niin, mä sanoin 2005 tämän, ja mitä tapahtui sen jälkeen? Silloin jo mä ennakoin. Olin jo silloin hermostunut, että mitä tässä seurassa tapahtuu. Tällä hetkellä home on lähtenyt vähän Aurajoesta liikkeelle. Se on erinomainen asia.Hannu Jortikka 10/2003: ”Mä kysyin Arto Tukiolta, miksi et varaluistimia ottanut. Kuulin parhaan selityksen, mitä olen jääkiekkovalmentajan uralla kuullut. Että mä kaaduin mun varaluistimilla, enkä voi pelata niillä. Mä mietin vähän aikaa, että hetkinen, sulla on varaluistimet, joilla et voi pelata, niin miksi sulla ei ole varaluistimien varaluistimia, joilla voi pelata.”

Veikkaajassa 10/2003

Hannu nyt: No, ehdottomasti olen samaa mieltä. En tiedä, kuinka paljon luistimet maksaa tänä päivänä ja joka pelaajalla on ainakin kahdet luistimet. Jos sä olet kirvesmies ja sun saha ei toimi, niin miksi sä meet työpaikalle? Tää on ihan sama asia.

Hannu Jortikka 1/2013: ”Valmentamiseen pitää olla polte ja halu. Tällä hetkellä ei ole sellaista.”

MTV3:ssä 17.1.2013

Hannu nyt: Toisella kädellä et voi valmentaa. Pitää olla valmis laittamaan koko elämä työ edellä. Siinä eivät paina perheet eivätkä harrastukset. Nyt mulla on aika tasainen olo. Itse asiassa koko ajan mietin, että mitä mä haluaisin tehdä isona. Sellainen fiilinki on. Mulla ei ole vastausta.

Hannu Jortikka 7/2014: ”Jos ihminen ei herätä hirveästi tunteita puolesta tai vastaan, sähän olet Mäkinen.”

Ilta-Sanomissa 5.7.2014

Hannu nyt: Niin mikä Mäkinen, onko se Suomen yleisin nimi vai Nieminen vai mikä Pöppönen tai Töppönen. Mä lähinnä sillä, että jos on julkisessa työssä, niin kyllä jotain tunteita pitää herättää. Se on ihan selvä asia.Hannu Jortikka 2003: ”Valmentaessaan Jokereita joukkueessa pelasi tuleva NHL-tähti Valtteri Filppula. Hannu Jortikka sanoi hänelle, että ”Jos sä Filppula pelaat näin, niin tiedätkö mikä on seuraus”? Otti fläppitaulun ja kirjoitti siihen 0+0=0.”

Hannu nyt: Nyt pitää muistaa, että mähän Filppulan nostin Jokereiden A-junioreista ja meni kaksi vuotta, niin hän pelasi NHL:ssä. Tällainen välillä kuuluu nuoren pelaajan kehityskaareen. Siinä ei ole tarkoitus loukata vaan nostaa kissa pöydälle. Tänä päivänä meillä on hyvät välit. En edes muista tällaista keskustelua.

Hannu Jortikka 7/2014: ”En pystynyt puhumaan isän hautajaisissa mitään, vaikka on aina ollut kova jätkä.Tunteeni ovat vahvat, mutta olen joutunut valmentajana kovettamaan itseni, mikä ei ole hyvä.”

Ilta-Sanomissa 5.7.2014

Hannu nyt: Kyllä se pitää paikkansa. Valmentajana joutuu pistämään pelaajia pois ja irtisanomaan ja jonkun itsetuntoa loukkaamaan, vaikka ei siitä puhuta. Et voi ajatella itseäsi etkä yksittäistä ihmistä vaan kokonaisuutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt