Viihde

Mikko Kivinen muistelee Lapinlahden Lintujen hurjia keikkavuosia: ”Tipuin juhannuksena ojaan”

Julkaistu:

suosikkikoomikko
80- ja 90 -luvuilla Lapinlahden Linnut keräsi mainetta erittäin vauhdikkaana ja tuhoalttiina yhtyeenä. Mikko Kivinen kertoo, mikä on pahinta mitä hänelle keikoilla koskaan tapahtui.
Eräs aikakausi tuli vuonna 2013 päätökseen kun Lapinlahden Linnut pisti pillit pussiin jäähyväiskiertueen jälkeen. Yhtyeen perustajajäseniin kuuluva näyttelijä-ohjaaja Mikko Kivinen kuvailee yhtyeen keikkojen olleen 80- ja 90 -luvuilla yhtä hullunmyllyä.

Milloin joku yhtyeen jäsenistä oli ensiavussa paikattavana, milloin tuhottiin hotellihuoneita.

– Se oli yhtä yletöntä dokaamista ja sekoilua, jota siihen aikaan katsottiin jopa hyvällä, Kivinen naurahtaa.

– Itselleni ei koskaan sattunut mitään vakavampaa, mutta kerran sain seitsemän tikkiä silmäkulmaan, kun tipuin juhannuksena ojaan. Pate Mustajärvi oli tullut käymään keikkabussissa ja siinä sitten oli nautittu vähän viinaa. Seuraavana päivänä meillä oli keikka, ja tikit eivät pitäneet. Seisoin naama veressä lavalla ja yleisö katsoi kauhuissaan, Kivinen virnistää.


Kivisen ja Lapinlahden Lintujen tiet erkanivat 90-luvun alussa, jolloin Kivinen päätti keskittyä täysillä näyttelemiseen. Esiintyjän veri veti televisioon ja hän ideoi televisioon Pirkka-Pekka Peteliuksen kanssa Viihdeohjelma Tukholmaa ja Salli mun nauraa -sarjaa, jotka nousivatkin nopeasti kansan suosioon.

– Pääsin Peteliuksen kanssa televisioon parhaaseen katseluaikaan. Hulluhan minä olisin ollut jos siitä olisin kieltäytynyt. Se oli yksi syy siihen, miksi sain potkut Linnuista. Olin jo silloin tehnyt paljon tv-työtä, ja jätkät ei katsoneet Peteliuksen ja minun ohjelmaa tv-ohjelmia hyvällä, koska tiesivät sen vaativan minulta niin paljon aikaa.


– Suurin syy eroon oli se, että me oltiin koko ajan yhdessä. Kaikki vapaa-aikakin vietettiin yhdessä. Toisten naamat alkoi ärsyttämään. Vuosi 1992 ja Linnuista lähtö oli tärkeä vuosi oman terveyden kannalta. Keikkaelämä on nuoria varten, eikä sitä touhua jaksa kovin pitkään.

Tullaanko Lapinlahden linnut vielä näkemään joskus keikkalavoilla?

– Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Vielä ei ole sellaista fiilistä. Tapsan (Tapio Liinoja) kanssa soitellaan viikoittain ja välillä Linnut tulevat puheeksi. Se keskustelu päättyy kuitenkin aina syvään huokaukseen, Kivinen naurahtaa.

Katuuko Kivinen jotain keikoilla sattunutta kommellusta? Katso Mikko Kivisen haastattelu videolta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt