Anssi Kelan ja 3.-luokkalaisen Veeran kappaleesta tuli somehitti – Näin tytön perhe suhtautui asiaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Anssi Kelan ja 3.-luokkalaisen Veeran kappaleesta tuli somehitti – Näin tytön perhe suhtautui asiaan

Anssi Kela teki 3.-luokkalaisen tytön runosta nettihitiksi nousseen biisin. Kela kertoo, miten kappale syntyi.

28.4.2015 18:05

Muusikko Anssi Kela bongasi viime viikon lopulla Facebookista ystävänsä julkaiseman kuvan tuoreesta Kevätpörriäinen-lehdestä ja siitä löytyvästä 3.-luokkalaisen Veeran runosta. Kevätpörriäinen on helsinkiläisten alakoululaisten kuvia, tarinoita ja runoja sisältävä lehtinen.

10-vuotiaan tytön kirjoittama hauska runonpätkä inspiroi muusikkoa sen verran paljon, että siitä syntyi kappale, jonka Kela julkaisi videona omassa Facebook-profiilissaan.

Videosta tuli hitti, jota on reilussa kolmessa päivässä katsottu yli 175 500 kertaa.

Laulan kolmasluokkalaisen Veera Aholan Kevätpörriäiseen kirjoittaman runon.Posted by Anssi Kela on Friday, April 24, 2015

Mikäli video ei näy oikein, näet sen myös täällä.

– Siinä oli hyvä dadaismin taso, joka iski heti ensimmäisestä lainista lähtien. Monta kertaa lapsen sisäinen maailma on tosi kiinnostava. Sääli, että se monesti aikuiselta häviää. Olen vähän kateellinen Veeralle, että hänellä on tuollainen mielikuvitus, Kela sanoo IS:lle.

Veeran runossa kertoja kokee olevansa muun muassa turkoosi talvi, hotellin lattialla oleva mandariini sekä koira joka osaa spagaatin. Kela ei usko, että vastaavia lyriikoita syntyisi hänen omasta kynästään. Lyriikan hienouden hän puolestaan ymmärsi heti.

– Se oli hetken fiilis, kun luin sen runon, tuli ajatus, että tästä syntyy heti biisi.

Biisin suosio yllätti myös Kelan itsensä.

– Tää on tätä päivää, että jutut lähtee leviämään. Mutta en kyllä silloin aamulla herätessäni arvannut, että päivän aikana tulisi luotua someilmiö.

Kela on ollut yhteydessä myös Veeran vanhempiin.

– Veeran äiti lähetti mulle viestiä aika pian videon julkaisun jälkeen. Olin tosi iloinen, että he suhtautuivat siihen hyvin positiivisesti. Tämä video oli ollut ilonaihe siellä perheessäkin, ja sitä on jaettu ahkerasti sielläkin.

Videolla olevat kuvakaappaukset on otettu artistin luvalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?