Näyttelijä Eero Aho: ”Olen tehnyt huonoja valintoja” - Viihde - Ilta-Sanomat

Näyttelijä Eero Aho: ”Olen tehnyt huonoja valintoja”

– Lapseni ovat elämäni paras valinta, vuosi sitten kihlautunut näyttelijä Eero Aho sanoo.

25.4.2015 7:55

Näyttelijä Eero Aho on ihastuttanut suomalaisia jo vuosia niin näyttämöllä kuin valkokankaalla. Kotona on Jussi-patsas ja Ahon papin rooli Henkesi edestä -elokuvassa on niin vakuuttava, että arvostelijoiden mukaan luvassa on vähintään Jussi-ehdokkuus.

– Tarinassa pohditaan moraalia, syyllisyyttä ja elämän valintoja. Aihe on kiinnostava ja siksi innostuin papin roolista. Tekstissä käsitellään syyllisyyttä olematta kenenkään puolella, Eero Aho sanoo Petri Kotwican elokuvasta.

Sen verran raskas oli Ahon rooli, että hän lähti heti kuvausten päätyttyä lomalle.

– Loma vie ajatukset muualle ja näyttelijä pääsee eroon roolistaan. Tässä iässä palautumiskyky ei ole enää niin hyvä kuin nuorena, hän myöntää.

Omassa elämässään Aho sanoo tehneensä niin huonoja kuin hyviä valintoja.

– Erilaisia valintoja olen tehnyt, mutta mitään en kadu. Hyvistä valinnoista parhain ovat lapseni, hän sanoo Tainola Show´ssa.

– Vaikka olen tehnyt huonojakin valintoja, mitään en kadu. Asiat eivät parane katumalla. Tosin tässä iässä sitä miettii, että olisi voinut tehdä jotain toisin, hän jatkaa.

Lukuisia rooleja tehnyt Aho ei määritä parasta rooliaan, mutta oman elämänsä sankarin hän tietää.

– Isäni on sankarini. Hän on hieno ja herkkä ihminen, hyvä miehen malli. Isä on aina ollut puolellani, Aho sanoo silmät kostuen.

Ensi vuonna Aholla tulee täyteen 25 vuotta näyttelijänä. Hän myöntää työn verottaneen yksityiselämäänsä.

– Työ on vaatinut perheeltä ja minulta paljon. Siksi on hyvä ajatella sen olevan elämäntapa, intohimo, eikä työtä. Onhan välillä ahdistavaa, kun menee iltaisin töihin kavereiden lähtiessä bailaamaan, hän naurahtaa.

Aholla on ollut jo vuoden verran vasemmassa nimettömässä sormus. Hän tunnustaa olevansa onnellisesti kihloissa. Miehellä on myös kaksi lasta; nuorempi täytti juuri 18 ja toinen on parikymppinen nuori.

– Vanhempi opiskelee viulunsoittoa ja nuorempi haaveilee näyttelijän ammatista, hän raottaa Tainola Show´ssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?