The Voice of Finlandissa toiseksi tullut: ”Finaalista jokamiesluokan kisoihin” - Viihde - Ilta-Sanomat

The Voice of Finlandissa toiseksi tullut: ”Finaalista jokamiesluokan kisoihin”

Laulukilpailun kakkossija oli Jani Klemolalle pienoinen yllätys.

17.4.2015 22:57

Veteliläinen Jani Klemola, 24, sijoittui The Voice of Finlandissa toiseksi, kun voiton vei yksi kilpailun ennakkosuosikeista: Miia Kosunen. Vaikka Jani Klemola on pärjännyt hyvin koko kisan ajan ja saanut paljon kehuja muun muasssa Michael Monroelta, kakkossija oli kuitenkin pienoinen yllätys.

Janin tähtivalmentaja Olli Lindholm ei kuitenkaan yllättynyt suojattinsa menestyksestä.

– Jani meni niin pitkälle kuin hän ansaitsi mennä. Nämä ovat tulkintakysymyksiä. Olen ihan helkkarin onnellinen ja ylpeä pojan puolesta, Olli totesi IS:lle heti lähetyksen päätyttyä.

Jani itse suhtautui kakkossijaan samanlaisella tyyneydellä kuin itse kisaankin.

– Erittäin hyvät fiilikset. Voitto meni täysin oikeaan osoitteeseen. En uskonut, että tässä porukassa menisin näin pitkälle, Jani tunnusti reilusti.

– Miia oli ennakkosuosikki. Autourheilutermein, kun kiihdytettiin ykkösellä ja vaihdettiin kakkoselle, niin Miia oli jo autonmitan muita edellä.

Tähtivalmentajat kehuivat moneen otteeseen kisan aikana Jania siitä, että hän on valmis paketti. Alkaako tästä ura laulajana on kuitenkin vielä Janille epäselvää.

– Toivottavasti. Tämä on ollut iso matka itselle ja ollut käyntikortti henkilökohtaisella tasolla itse kullekin. Bändiä vaan huutaa, Jani vinkkaa.

Jani Klemola esitti finaalissa Jari Sillanpään kappaleen Sinä ansaitset kultaa.­

Ollin valmennukseen Jani oli erittäin tyytyväinen.

– Oli hienoa kulkea Ollin johdattamana päätyyn asti. Olen ollut ihteäni paremmassa seurassa. Genre on ollut pitkälle sama, mihinkään muottiin ei mua valettu missään vaiheessa. Sain olla vain ja ainoastaan se Jani, joka olen.

Pitkän kisarupeaman päätteeksi Jani arveli, että ei ryhdy isommin juhlimaan.

– Ehkä käydään laulajaporukan ja läheisten kanssa syömässä ja juodaan skumpat. Varmaan sitten menen huomenna ja pyhänä Kokemäelle katsomaan jokamiehenluokan kisoja.

Olli näkee, että Janilla on mahdollisuus luoda ura laulajana.

– Toivon, että hän väsää bändin ja rupee hissukseen esiintymään.

– Oleellista on, että hän sai itsevarmuutta. Ääni jo oli, Olli totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?