Tämän takia Smokahontaksesta tuli SAARA - Viihde - Ilta-Sanomat

Tämän takia Smokahontaksesta tuli SAARA

Smokahontas on jatkossa SAARA. Sara Forsberg kertoi Ilta-Sanomille nimiensä tarinan ja miltä tuntuu, kun ensimmäinen oma single julkaistaan.

17.4.2015 18:44

Kun Sara Forsberg latasi kuuluisan kielivideonsa YouTubeen, hän käytti nimeä Smokahontas. Vuoden mittaan nimi muuttui ensin Smoksi ja lopulta SAARAksi. Mistä nimet oikein juontavat juurensa?

– Kun avasin syyskuussa 2013 YouTube-tilin, piti vain keksiä sille jokin nimi. Pocahontas on aina ollut lempi Disney-prinsessani ja jonkinlainen sankarini, joten sen innoittamana keksin coolilta kuulostavan Smokahontaksen, Sara Forsberg kertoo.

– Smo syntyi ajan myötä siitä lyhenteenä tai lempinimenä.

Kun oli aika miettiä, millä nimellä Sara alkaa tehdä musiikkiaan, huomattiin, että sekä Smokahontas ja Smo olivat jo varattuja artistinimiä.

– Pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme supisuomalaiseen Saaraan, koska siksi kaikki läheiseni minua sanovat ja se kuullostaa eksoottiselta maailmalla tupla-aan takia. Isoilla kirjaimilla kirjoitettuna se näyttää vielä coolimmalta, Sara kertoo.

Myös Saran YouTube-kanava löytyy nykyään nimellä SAARA. Eikö nimenvaihto ole riskaabelia, koska olet jo jonkinlainen brändi vanhalla niemelläsi?

– Toki on aina vaikeaa vaihtaa näin selkeesti nimeä, mutta mun musa tulee nyt alusta asti nimellä SAARA.

Katso videolta, mitä Sara tuumii juuri ennen ensimmäisen singlensä julkaisemista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?