Jonne Aaron lapsuudestaan: ”Join ensimmäisen kerran 8-vuotiaana” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jonne Aaron lapsuudestaan: ”Join ensimmäisen kerran 8-vuotiaana”

13.4.2015 13:17

Uuden tv-sarjan aloitusjaksossa nähdään, miten vaikeissa oloissa lapsuutensa viettänyt Jonne Aaron sijoitetaan lopulta perhetukikeskukseen.

– Nyt mietin, että herrajumala, miten hukassa olen ollut.

Maanantai-iltana tv-ruudussa nähdään uusi ohjelma Risteyksessä, jossa käsitellään draaman keinoin julkisuudesta tuttujen henkilöiden elämän käännekohtia.

Aloitusjakso käsittelee muusikko Jonne Aaronin, 31, nuoruutta. Jonne kuului nuorena Länsi-Tampereen lähiönuoriin, jotka porukalla tekivät kaikkea kiellettyä. Illan tarinassa Jonne on mukana varastamassa autoa. Laulaja muistelee olleensa 12-vuotias, kun se tapahtui.

– Auton vieminen oli aika ääripäätä kaikista niistä törttöilyistä, joita kavereiden kanssa teimme. Varastimme kaikenlaista, kun joukossa tyhmyys tiivistyi.

Käsikirjoitukselle hyväksyntänsä antaneen Jonnen mukaan illalla nähtävä tv-tarina on varsin siloteltu versio todellisuudesta.

– Tapahtui paljon sellaista, mikä ei kestä päivänvaloa. Koskaan emme kuitenkaan jääneet kiinni. Minusta ei ole mitään merkintöjä virallisissa papereissa.

Jonnen vanhemmat erosivat, kun hän oli 12-vuotias. Osa ongelmista oli alkanut jo ennen eroa, sillä kotona alkoholin käyttö teki elämästä rikkinäistä. Jonne itsekin tutustui juomiseen jo varhain.

– Olin toisella luokalla kahdeksanvuotiaana, kun join ensimmäistä kertaa. Veimme erään vanhemman kaverin kiljuvaraston. Ei se mikään hurmiollinen kokemus ollut, Jonne muistaa.

Meni muutama vuosi, ennen kuin juominen alkoi kuulua elämään säännöllisemmin.

– Nyt kun mietin, että olin silloin vielä ihan lapsi, niin herrajumala, kuinka hukassa olen ollut. Ei sen ikäisenä pitäisi edes kokeilla alkoholia. Tuntuu kuin se olisi ollut ihan toinen elämä, laulaja miettii.

– Puhun näistä asioista, jotta vastaavissa tilanteissa olevat saisivat lohtua ja ymmärtäisivät, ettei yhdenkään lapsen tarvitse syyttää itseään rankoista olosuhteista. Kukaan ei voi mitään sille, mihin perheeseen syntyy.

Kotiolojen rikkinäisyys aiheutti monenlaisia haittoja.

– Kymmenvuotiaana meinasin ensimmäisen kerran jäädä luokalle. En kuitenkaan koskaan jäänyt luokalleni, vaan selvisin aina nipin napin.

Vanhempien eron jälkeen Jonne majaili molempien luona. Elämä oli kummassakin paikassa sen verran levotonta, että 14-vuotiaana Jonne sijoitettiin Raholan perhetukikeskukseen.

– Rahola oli hyvä paikka ja opetti minulle paljon, mutta aluksi en olisi millään halunnut sinne. Joutuminen pois kotoa oli todella kova paikka.

Raholassa ollessaan Jonne alkoi keskittyä tosissaan musiikkiin.

– Musiikki antoi elämälle merkityksen ja päämäärän.

Jonne ei tiedä, aikovatko vanhemmat katsoa illan ohjelman.

– En ole kysynyt. Kun juttelemme, puhumme ihan muista asioista. Isän kanssa puhutaan yleensä naisista ja autoista, Jonne paljastaa.

Videoklipillä kohtaus Risteyksessä-ohjelmasta.

Klipissä selviää miten Jonne päätyi Raholan perhetukikeskukseen. Risteyksessä-ohjelma Nelosella maanantaisin klo 20.00.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?