Mitä tässä kuvassa tapahtuu? Nettikansa väittelee nyt portaita kävelevästä kissasta - Viihde - Ilta-Sanomat

Mitä tässä kuvassa tapahtuu? Nettikansa väittelee nyt portaita kävelevästä kissasta

Netissä leviää jälleen uusi optinen harha.

A, B, C, kissa kävelee... Mutta mihin suuntaan?

10.4.2015 13:19

Nettikansa on viime aikoina jakautunut eri leireihin useammankin optisen harhan äärellä. Tuoreessa muistissa on Suomessakin puhuttanut mekko, jonka osa näki valkoisen ja kullan sävyissä ja toinen puoli taas sinisenä ja mustana.

Viraalisivusto 9gag:ssä julkaistu mustavalkoinen kuva portaita kävelevästä kissasta hämmentää monia. Kuvasta ei nimittäin olekaan aivan helppoa sanoa käveleekö kissa portaita ylöspäin vai alaspäin.

Ensivilkaisulla kuva saattaa näyttää selvältä peliltä. Kuvahan on otettu portaiden yläpäästä, ja kissa on matkalla ylös. Vai onko sittenkään? Olisiko kuva sittenkin otettu portaiden alapäästä, ja kissa onkin matkalla alas?

People miss #TheDress, so they're debating whether a cat is going up or down stairs http://t.co/zAeYAhp3Tu pic.twitter.com/jxVZTMb5ql— Mashable (@mashable) April 9, 2015

Mikäli kuva ei näy oikein, näet sen myös täällä.

9gag:ssä kuvaa on kommentoitu jo lähes 4000 kertaa, ja sen arvoituksesta ovat kirjoittaneet lukuisat kansainväliset uutissivustot, muun muassa Business Insider, Daily Mail, brittien Metro-lehti ja Mirror.

Nettikeskustelijat ovat kiinnittäneet huomiota aivan pienimpiin yksityiskohtiin. Tulosuuntaa on yritetty päätellä muun muassa kissan asennosta, sen painon jakautumisesta eri tassuille.

Alas tulemisen puolesta on yritetty argumentoida ainakin portaiden reunoissa olevien kulmalistojen perusteella.

Kumminpäin sinä näet kuvan? Äänestä ja kerro mielipiteesi alla olevassa kommenttikentässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?