Jenni Pääskysaari: ”Kenenkään ulkonäköä ei saa kommentoida” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jenni Pääskysaari: ”Kenenkään ulkonäköä ei saa kommentoida”

Uuden kirjan julkaissut Jenni Pääskysaari on huolissaan nykyajan nuorten ulkonäkökeskeisyydestä.

–Äitien antamalla roolimallilla on myös suuri vaikutus siihen, miten nuoret tytöt suhtautuvat ja arvottavat ulkonäköasioita, Jenni Pääskysaari kertoi uutuskirjansa lanseerauksessa Helsingissä.­

9.4.2015 18:13

Toimittaja ja tv-kasvo Jenni Pääskysaari haluaa tuoreella kirjallaan tukea ja kannustaa tyttöjä, joiden maailmaan liittyvät vahvasti myös ulkonäköasiat. Monet tytöt napsivat innokkaasti itsestään ja tekemistään kuvia, joita he haluavat myös jakaa sosiaalisessa mediassa.

Pääskysaari ei halua tuomita ketään, mutta ei itse halua ruokkia ulkonäkökeskustelua.

– En halua syyllistää ketään. Jokainen saa tehdä mitä haluaa, mutta toivon että ulkonäköasioista ei tulisi tytöille ja naisille pysyvä tapa toimia tai normi. Toivon, että siitä ei tulisi normia myöskään miehille tai pojille, Pääskysaari kertoi Ilta-Sanomille Tyttö, sinä olet…-uutuuskirjan (Otava) julkistamistilaisuudessa torstaina Helsingissä.

Ulkonäköön liittyviä kommentteja viljellään paljon etenkin sosiaalisessa mediassa. Julkisuudessa on myös viime aikoina käyty keskustelua meikittömien kasvokuvien aitoudesta ja rintojen sopivasta kuppikoosta.

– Mielestäni some ja netti tarjoavat paljon mahdollisuuksia, mutta jos ei itse näe mitään muuta kuin oman kuvansa kamerassa, silloin ollaan tosi kateissa. Kenenkään ulkonäköä ei mielestäni saa kommentoida. Sille ei tarvitse antaa tilaa. Keskustelun voi myös itse lopettaa.

– Elämässä painopiste pitäisi olla tekemisessä ja osaamisessa eikä ulkonäössä.

Nuorten tyttöjen asialle vihkiytynyt Jenni Pääskysaari ei saarnaa eikä luennoi, mutta tekee itse niin kuin opettaa.

– En itse anna omaan ulkonäkööni liittyviä haastatteluita lainkaan. En myöskään ole ottanut vastaan ulkonäkööni liittyviä tunnustuksia. Näiden lisäksi en koskaan arvostele lasteni kuullen kenenkään ulkonäköä.

Jenni Pääskysaari täyttää marraskuussa 40 vuotta, mutta ei ole kasvamassa ulos rakkaasta aiheestaan.

– Edellisestä murrosikäisille tytöille kirjoittamasta kirjastani on hurahtanut jo yli kymmenen vuotta, mutta toivottavasti seuraava kirja tulee vähän nopeammin. Uskon, että se tulee myös liittymään tyttöjen asioihin, koska se on minulle luonteva ja läheinen aihe, kolmen tyttären äiti kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?