BB-Andte ajoi voittorahoilla ostetulla moottorikelkalla poroaitaan – helikopterilla hoitoon - Viihde - Ilta-Sanomat

BB-Andte ajoi voittorahoilla ostetulla moottorikelkalla poroaitaan – helikopterilla hoitoon

Big Brotherista tuttu poromies Andte Gaup-Juuso joutui onnettomuuteen maaliskuun lopulla.

9.4.2015 13:33

Big Brother -voittaja 2014 Andte Gaup-Juuso, 23, joutui maaliskuun lopulla moottorikelkkaonnettomuuteen törmättyään poroaidan portin kannatinlankaan noin neljänkymmenen kilometrin tuntinopeudella.

– Olin serkkupojan kanssa, joka on saman kylän poropoikia, työhommissa kun törmäsin tähän poikittaiseen rautalankaan. Tämä oli puhdas työtapaturma ja en nähnyt lankaa kun aurinkokin paistoi silmiin, Andte kertoo puhelimitse Enontekiöltä.

Rautalanka osui Andtea alaluomeen lähelle silmää ja oli hilkulla, ettei käynyt pahemmin. Mies kiidätettiin turmapaikalta helikopterilla Kittilään, josta hänet kuljetettiin ambulanssilla Rovaniemelle.

– Kyllähän siinä säikähti niin paljon, kun se tapahtui. Lepäsin sairaalassa pari päivää, jonka jälkeen olin ystävän luona Oulussa, nyt jo hyvinvoiva Andte kertoo.

Moottorikelkan Andte oli ostanut Big Brotherista voittamallaan rahasummalla. Enontekiöläinen poromies voitti Big Brotherin marraskuussa murskalukemin ja voitti samalla historiallisen suuren 100 000 euron rahapalkinnon.

– Moottorikelkalle ei käynyt turmassa mitenkään, Andte sanoo ja kertoo laittaneensa loput voittorahat säästöön.

– Tosin täällä porohommissa ne kuluvat nopeasti bensaan, rehuihin ja muuhun. Nyt tosin olen kaksi viikkoa sairaslomalla lääkärin määräyksestä, Andte kertoo.

Andte liikuttui kyyneliin kuultuaan Big Brother voitostaan. –Ei täällä pikkukylällä moni poika ole samanlaista julkisuustemppua tehnyt kuin minä, mies naureskelee.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?