Apu: Bussikuski tylytti Anna-Leena Härköstä – ”Tuli nöyryytetty olo” - Viihde - Ilta-Sanomat

Apu: Bussikuski tylytti Anna-Leena Härköstä – ”Tuli nöyryytetty olo”

Kirjailija Anna-Leena Härkönen kertoo Apu-lehdessä hiljattain sattuneesta bussikuskin kimpaantumisesta.

Anna-Leena Härkönen­

7.4.2015 10:38

Kirjailija-näyttelijä Anna-Leena Härkönen kirjoittaa viime viikolla ilmestyneen Apu-lehden kolumnissa taannoisesta välikohtauksesta bussissa, jossa bussikuski kimpaantui Härköselle, kun Härkönen oli poistumassa bussista etuoven kautta.

Tämä poistumistie ei sopinut kuskille, vaan tämä ilmaisi mielipahaansa Härköselle.

– Tulin muutama päivä sitten bussilla kotiin ja istuin bussin etuosassa. Jos istuu etuosassa, tuntuu luontevalta mennä ulos etuovesta. Jotkut kuskit eivät suostu avaamaan etuovea, vaan komentavat menemään keskiovesta. Olen aina ihmetellyt, mitä simputusta se on olevinaan, Härkönen kertoo Avussa.

– Nyt tiedän syyn. Kun nousin ylös ja jäin odottamaan etuoven avautumista, naispuolinen kuski määkäisi: ”Se on niin, että tässä kopissa tukehtuu pölyyn, jos etuovia availlaan, vaikka ei ole uusia matkustajia tulossa sisälle!”

– Asia selvä, mutisin häkeltyneenä ja menin ulos keskiovesta. Tuli nöyryytetty olo. Perustelu oli hyvä, mutta se olisi ollut mukavampi ottaa vastaan ilman tylytystä, Härkönen kirjoittaa.

Härkönen yhdistää välikohtauksen kolumninsa aiheeseen, joka liittyy ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa toisinaan tapahtuvaan pehmentelyyn. Härkönen kirjoittaa kolumnissa, että esimerkiksi ”ei millään pahalla”-tyyppinen pehmentelyvirke olisi huomattavasti lieventänyt bussikuskin sanomaa.

Ovatko bussikuskit olleet sinulle tylyjä? Ota kantaa ja osallistu keskusteluun!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?