Lynyrd Skynyrdin alkuperäinen rumpali kuoli auto-onnettomuudessa

Bob Burns menehtyi onnettomuudessa viime yönä.

Lynyrd Skynyrd rokkasi Helsingin jäähallissa 21.05.2008. Kuvassa vasemmalta Rickey Medlocke, Johnny Van Zant ja Gary Rossington.

4.4.2015 22:54

Yksi Lynyrd Skynyrdin perustajista, rumpali Bob Burns, 64, on kuollut auto-onnettomuudessa Cartersvillessä Georgiassa.

Classic Rock -sivuston mukaan Burns ajoi Tower Ridge Roadilla viime yönä, ja menetti autonsa hallinnan mutkassa. Burnsin auto törmäsi puuhun ja hän menehtyi.

Georgian liikennepoliisien mukaan Burns ei käyttänyt turvavyötä ja hän oli autossa yksin.

Burns syntyi marraskuussa 1950. Hän oli mukana perustamassa legendaarista southern-boogie-yhtyettä Lynyrd Skynyrdiä 1960-luvun puolivälissä yhdessä Gary Rossingtonin ja Larry Junstromin kanssa. Kolmikkoon liittyivät mukaan laulaja Ronnie Van Zant ja Allen Collins. Ryhmä sai nimen Noble Five. Burns jätti bändin väliaikaisesti 1969, kun hänen vanhempansa muuttivat Jacksonvillestä Orlandoon.

Burns liittyi takaisin ryhmään siinä vaiheessa, kun Lynyrd Skynyrd teki ensimmäistä albumiaan Pronounced ‘Leh-’nerd ‘Skin-’nerd. Albumilta löytyy monta klassikkoa, kuten Tuesday’s Gone ja Free Bird.

Burns soitti vielä bändin toisella levyllä Second Helping, mutta hänen terveytensä petti Euroopan-kiertueella vuonna 1974. Artemis Pyle korvasi Burnsin rumpujen takana ennen kuin bändi äänitti kolmannen albuminsa Nuthin’ Fancy.

Burns nähtiin vielä kerran Lynyrd Skynyrdin riveissä, kun bändi pääsi Rock and Roll Hall of Fameen vuonna 2006.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?