Silvia ja Kaarle Kustaa innostuivat Suomen-vieraillullaan tanssimaan Abbaa - Niinistökin heijasi - Viihde - Ilta-Sanomat

Silvia ja Kaarle Kustaa innostuivat Suomen-vieraillullaan tanssimaan Abbaa - Niinistökin heijasi

Mamma Mian päätähdet Mia Hafrén ja Lineah Svärd piipahtivat Tukholman Abba-museossa.

Julkaistu: 4.4.2015 11:00

Mamma Mia -näyttelijät saivat Silvian ja Kaarle Kustaan tanssimaan valtiovierailulla Helsingissä.

ABBAN Mamma Mia -kappaleen kohdalla se jo alkoi. Valtiovierailulla maaliskuun alussa Suomessa olleet kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia nauttivat kuulemastaan niin paljon, että he innostuivat tanssimaan.

Svenska Teaternin Mamma Mia -musikaalin näyttelijät Mia Hafrén, Lineah Svärd ja Vallu Lukka olivat ehtineet esittää ruotsalaisdelegaation järjestämän juhlaillallisen vieraille Säätytalossa tukun Abba-hittejä I Have a Dreamista S.O.S.:iin.

Koska kuningaspari oli pyytänyt myös ruotsinkielisiä kappaleita, ruotsalainen Svärd lauloi kruunupäille Gabriellas sångin ja Kärleksvisanin.

Encorena esitetty Mamma Mia sai kuningasparin riehaantumaan.

– Kuningas yritti ensin saada presidentti Niinistöä mukaan heijaamaan kappaleen tahdissa. Niinistö ei oikein tiennyt, mitä tehdä, mutta hänen rouvansa Jenni Haukio sai miehensä innostumaan. Niin he kaikki neljä heijasivat yhdessä rivissä kappaleen mukana, Hafrén ja Svärd kertovat.

Dancing Queen on Silvian lempikappaleita. Sen saivat huomata myös Suomen presidenttipari Säätytalon illallisella.

Kappaleen piti olla viimeinen.

– Me olimme jo lopettaneet esityksemme, kun Silvian hovineito tuli luoksemme ja pyysi Dancing Queenia. Se oli nimenomaan Silvian oma toive, Hafrén muistelee ikimuistoista päiväänsä.

Dancing Queen on kuningattarelle tärkeä kappale, sillä Abba esitti sen vihkiparille päivää ennen hääseremoniaa 18. kesäkuuta 1976. Dancing Queenia ei ole kuitenkaan tehty Silvialle.

Kuningaspari lähti pyörähtelemään keskenään Dancing Queenia. Tunnelma oli leppoisa ja innostunut. Silvia nousi korokkeelle, mutta ei päässyt alas juhlapukunsa takia.

– Kaarle Kustaa nosti hänet sitten takaisin alas, ja he saivat näyttävät aplodit vierailta, musikaalin pääroolin tekevä Hafrén naurahtaa.

Ruotsin Karlstadista kotoisin olevalle Svärdille kuningasparille esiintyminen oli valtava kunnianosoitus.

– Tämä on isoin juttu, mitä olen ikinä tehnyt, 27-vuotias iloitsee.

SVENSKA Teaternin menestysmusikaali sai ensi-iltansa syyskuussa. Lippuja on myyty jo käsittämättömät 120 000, syksyllä menee 150 000:n rajapyykki rikki. Yhteistyö Silja Linen kanssa on tuonut 12 000 risteilymatkustajaa Ruotsista seuraamaan esitystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?