Näin Hanna Sumari on muuttunut – katso kuvat vuosilta 1993–2015! - Viihde - Ilta-Sanomat

Tunnistaisitko edes? Hanna Sumarilla ei aina ole ollut vaaleita kiharoita – tältä hän näytti 1993: katso kuvat!

Poissa olivat tutut vaaleat kiharat, kun Hanna Sumari juonsi Joka kodin asuntomarkkinoita 1990-luvulla. Nyt hän etsii televisiossa Suomen kauneinta pihaa.

Hanna Sumari on tehnyt tv-ohjelmia jo yli kaksikymmnentä vuotta.­

4.4.2015 8:01

Suomen kaunein piha, tiistaisin 7.4. alkaen MTV3 klo 20.05

Hanna Sumari, 57, tuli suurelle yleisölle tutuksi vuonna 1993 ohjelmasta Joka kodin asuntomarkkinat (MTV3) , jota hän teki Remontti-Reiskan eli Jorma Piisisen kanssa. Sitä seurasivat monet muut sisustussarjat, esimerkiksi Mökkitalkoot, Divaani ja T.i.l.a.-ohjelma.

Pelkästään sisustusohjelmia Hanna Sumari ei ole tehnyt. Hän sai 45-vuotislahjaksi moottoripyörän, ja esitteli rakasta harrastustaan rennossa matkaohjelmassa Moottoripyöräpäiväkirjat (MTV3 MAX), joka alkoi 2008.

Ahkerana askartelijana tunnettu Hanna luennoi sisustusmessuilla ja tekee freelance-journalistina artikkeleita aikakauslehtiin. Hän kuuluu arkarteluun erikoistuneen Taika-lehden toimituskuntaan.

Hannan sisko on televisiosta tuttu kokki Sikke Sumari, mutta on Hannakin kunnostautunut ruoanlaittajana. Tänä vuonna häneltä ilmestyi kirja Pienet, suuret reseptit (Readme.fi.).

Hanna Sumarin suusyöpä leikattiin joulukuussa 2004. Hän ei kertonut kolmelle tyttärelleen syövästä, sillä halusi suojella heitä. Aviomies ja siskot tukivat häntä. Vasta vuosia myöhemmin Hanna kertoi asiasta julkisuudessa.

Perheen oli tarkoitus lähteä leikkauksen jälkeen jouluksi Thaimaan Khao Lakiin, mutta lääkäri ei antanut potilaalle matkustuslupaa.

– Voi kai oikeasti sanoa, että syöpä pelasti perheemme melko varmalta kuolemalta, Hanna on muistellut Ilta-Sanomille.

Viime vuosina Hanna Sumari on edelleen ollut mukana tekemässä useita tv-ohjelmia. Viimeisimpiä ovat Starat lapsenvahteina (TV5) ja Suomen kaunein koti (MTV3). Viimeksi mainittu saa nyt jatkoa, kun Suomen kaunein piha alkaa ensi tiistaina.

1993: Joka kodin asuntomarkkinoita Hanna Sumari teki yhdessä Jorma Piisisen kanssa.­

1997: Hanna Sumarin ja Heikki Huttusen Luokiteltuja ilmoituksia -tv-ohjelma alkoi.­

2005: Hanna juonsi T.i.l.a. -ohjelmaa. Hän oli juuri parantunut suusyövästä, josta kertoi julkisesti vasta vuosia myöhemmin.­

2008: Hannan rakas harrastus pääsi esille Moottoripyöräpäiväkirjat-sarjassa.­

2010: Liimapyssy on aina pysynyt askartelijana tunnetun naisen kädessä hyvin.­

2012: Hanna, hänen tyttärensä Kirsikka Simberg ja sisarensa Sikke Sumari kävivät Sats-kuntokeskuksen avajaisissa.­

2015: Hanna julkaisi keittokirjan Pienet, suuret reseptit.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?