Ex-Bond Roger Moore rasismikohun keskellä: ”Se ei yksinkertaisesti ole totta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Ex-Bond Roger Moore rasismikohun keskellä: ”Se ei yksinkertaisesti ole totta”

Ranskalaislehdelle antamassaan haastattelussa Roger Mooren kerrotaan sanoneen, ettei näyttelijä Idris Elba ole riittävän ”englantilainen-englantilainen” näyttelemään James Bondin osaa.

Roger Moore näytteli James Bondia Bond-elokuvassa Elä ja anna toisten kuolla (1973). Bond-tyttönä Jane Seymour.­

29.3.2015 10:38 | Päivitetty 29.3.2015 11:02

Sir Roger Moore on joutunut puolustautumaan rasismiväitteiltä sen jälkeen, kun hän sanoi, ettei näyttelijä Idris Elba voisi näytellä James Bondin osaa, koska hän ei ollut tarpeeksi ”englantilainen-englantilainen,” The Telegraph kertoo.

– Muutama vuosi sitten sanoin, että Cuba Gooding Juniorista tulisi loistava Bond, mutta se oli vitsi!

– Vaikka Jamesia on näytellyt skotti, walesilainen ja irlantilainen, mielestäni hänen pitäisi olla ’englantilainen-englantilainen’. Joka tapauksessa kiinnostava idea, mutta epärealistinen, The Telegraph kertoo Mooren kommentoineen Elbaan liittyviä Bond-huhuja Paris Match -lehden haastattelussa.

Idris Elban vanhemmat ovat kotoisin Sierra Leonesta ja Ghanasta, mutta hän on syntynyt ja kasvanut Lontoossa.

Seitsemässä elokuvassa James Bondia vuosina 1973–1985 näytellyt Moore vakuutti Twitterissä, että kyseessä oli käännöskukkanen.

– Antamani haastattelu Paris Matchille vihjaa, että sanoin jotain rasistista Idris Elbasta. Se ei yksinkertaisesti ole totta, Moore viestitti.

The Telegraphin mukaan Sonyn vuotaneet sähköpostit ovat antaneet ymmärtää, että muun muassa The Wire -sarjasta tuttua Elbaa harkittaisiin Daniel Craigin seuraajaksi James Bondina.

An interview I gave to Paris Match implies I said something racist about Idris Elba. That is simply untrue. #Lost in translation.— Sir Roger Moore (@sirrogermoore) March 28, 2015

Idris Elba (oik.) poseerasi Oscar-gaalassa Jessica Chastainin ja Enmmanuel Lubezkin kanssa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?