Viihde

Muistatko hittisarja L.A. Law´n? – Näin juristikomistukset ovat muuttuneet

Julkaistu:

Lakisarja
L.A. Law -draama oli 80- ja 90-luvun vaihteen suosikkisarja, jota seurattiin innokkaasti myös Suomessa.
L.A. Law oli yksi Yhdysvaltojen suosituimmista tv-sarjoista, joka veti myös suomalaiskatsojat tv-ruudun ääreen. Kunnianhimoiset ja pelkäämättömät juristit sekä sarjan ihmissuhdekiemurat vetosivat katsojiin.


Draamasarjassa asianajajia näytelleet Jimmy Smits, Harry Hamlin ja Corbin Bernsen nähdään edelleen silloin tällöin gaalajuhlallisuuksien ja punaisten mattojen tähtinä. Juristeja näytelleet miehet ovat säilyneet hyväkuntoisina ja elinvoimaisina.


L.A. Law oli suosittu lakisarja, joka sijoittui kuvitteelliseen asianajotoimistoon Los Angelesissa.


Sarjan keskeisiä päärooleja näyttelivät muun muassa Jimmy Smits, Susan Dey, Harry Hamlin ja Corbin Bernsen, Alan Rachins ja Richard A. Dysart ja Blair Underwood. Lakitoimistossa käsiteltiin puhuttelevia ja ajankohtaisia aiheita kuten aidsia, seksuaalisuutta, kuolemantuomioita ja rotumellakkoja. Sarjassa pääpaino oli kuitenkin työ- ja ihmisuhdekuvioissa sekä hankalissa toimeksiannoissa, jotka huipputoimisto kuitenkin aina lopulta voitti oikeudessa.


L.A. Law voitti useita palkintoja kuten Emmy-palkinnot vuosina 1987, 1989, 1990 ja 1991. Sarjan luojat olivat myös Hill Street Blues - ja NYPD Blue -sarjoista tuttu Steven Bochco ja lakimies Terry Louise Fisher.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt