Riitta Väisänen kulkee kyynärsauvalla – polvileikkaus edessä - Viihde - Ilta-Sanomat

Riitta Väisänen kulkee kyynärsauvalla – polvileikkaus edessä

Juontaja Riitta Väisäsen molemmat polvet leikataan. Ensimmäinen joutuu leikkauspöydälle toukokuussa.

27.3.2015 8:14

Juontaja ja ex-missi Riitta Väisänen, 60, on jo monta vuotta kärsinyt polvikivuista. Lisäongelmia on tuonut toisen polven revähtäminen.

– Toinen polvi revähti sivusta viikko ennen joulua ja sen jälkeen olen kulkenut kyynärsauvoilla kolme kuukautta. Sisäkierukka on revennyt. Pystyn liikkumaan vain yhdellä sauvalla, Riitta kertoo.

Terveystilanne aiheutti muun muassa sen, ettei Riitta päässyt miehensä ostamalle 60-vuotislahjamatkalle Puerto de la Cruziin helmikuussa. Asiasta kertoi ensimmäisenä 7 päivää -lehti.

Kansansuosikin polvet ovat vaurioituneet aikanaan hevoshommissa.

– Milloin hevonen on potkaissut, olen jäänyt hevosen alle tai hevonen on mennyt suoraan maneesin seinään. Polvi on vaurioitunut ja se alkaa kuluttaa rustopintaa. Silloin alkaa useimmiten nivelrikko, joskin se voi olla myös geneettistäkin.

– Nyt polvet leikataan. Vuosien mittaan olen joutunut perumaan ja siirtämään leikkauksia kolme kertaa. Olisin saanut vapun aatonaatoksi leikkausajan, mutta se tulee liian äkkiä. Minulla on jalassa nimittäin autoimmuunitauti punajäkälää, joka on pahana. Leikkaukseen ei saa mennä, ennen kuin jalka on puhdas.

Lue Riitta Väisäsen haastattelu kokonaisuudessaan päivän Ilta-Sanomista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?