Tuomas Holopainen Soundille: ”Hoidimme Tarjan potkut erittäin huonosti” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tuomas Holopainen Soundille: ”Hoidimme Tarjan potkut erittäin huonosti”

Nightwish-yhtyeen nokkamies Tuomas Holopainen kertoo Soundi-lehdessä miten yhteistyö Floor Jansenin kanssa on sujunut, ja millä mielin hän muistelee yhtyeen kahta edellistä solistia.

24.3.2015 15:55

Nightwish-yhtyeen solistit ovat vaihtuneet melko tiuhaan tahtiin.

Tuomas Holopainen kertoo Soundi-lehden haastattelussa, että monen mutkan kautta yhtyeeseen liittynyt Floor Jansen tuntuu hänestä täydelliseltä lisältä yhtyeeseen.

– Tällä hetkellä Floor tosiaan tuntuu täydelliseltä. Sehän on ollut nyt puolitoista vuotta kelkassa, eikä meillä ole ollut missään vaiheessa pienintäkään ongelmaa hänen kanssaan. Se intohimon, omistautuneisuuden ja lojaaliuden määrä on todella ihailtavaa, Holopainen ylistää Jansenia Soundi-lehden haastattelussa.

– On tässä ollut huonoa säkääkin menneisyydessä, mutta nyt pidetään Floorista kiinni kynsin ja hampain, hän jatkaa.

Floor Jansen hyppäsi Nightwishin solistiksi kesken Imaginaerum-kiertueen.­

Huonolla säkällä Holopainen viittaa Nightwish-yhtyeen miehistönvaihdoksiin.

Yhtye sokeerasi faneja ilmoittamalla vuonna 2005 Nightwishin kotisivuilla julkaistulla avoimella kirjeellä, että solisti Tarja Turunen on saanut potkut yhtyeestä.

Turusen mantelinperijää etsittiin avoimella haulla, ja lopulta puolitoista vuotta kestäneen etsinnän jälkeen ruotsalainen Anette Olzon liittyi yhtyeeseen.

Kaksi albumia myöhemmin Anetten ja Nightwishin tiet erosivat kuitenkin vuonna 2012 kesken Imaginaerum-kiertueen, ja yhtyeeseen kiinnitettiin uudeksi laulajaksi hollantilainen Floor Jansen.

Anette Olzonia päästään seuraamaan sunnuntaisin Tähdet, tähdet -kilpailussa.­

Etenkin Tarja Turusen lähtöä puitiin näkyvästi mediassa, ja Turunen on kertonut haastatteluissa potkujen tulleen hänelle täytenä yllätyksenä. Tuomas Holopainen sanoo Soundille, että Turusen eroa ei hoidettu hänen mielestään kovinkaan ammattimaisesti.

– Asiat meni niin kuin niiden piti mennä, mutta tapa millä se tehtiin oli huono. Sen voivat meistä kaikki myöntää. Nurkkaan ajettu eläin ei toimi järkevästi, se haluaa vain pois nurkasta keinolla millä hyvänsä. Mutta siinä tilanteessa kaikki toimivat väärin, se oli erittäin huonosti hoidettu tilanne, hän sanoo.

Tarja Turunen lähti Nightwishin jälkeen soolouralle. Hän on mukana myös Voice of Finland -laulukilpailun tuomaristossa.­

Katso Nightwishin Élan-kappaleen musiikkivideo jutun videolta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?