Julkkikset raivostuivat muotitalon homovastaisista kommenteista - ”En enää ikinä käytä Dolce & Gabbanaa”

Julkaistu:

Sir Elton John on yksi monista, joka tuohtui muotitalo Dolce & Gabbanan homoparien lapsia koskevista lausunnoista.
Useat julkisuuden henkilöt ovat raivostuneet italialaiselle Dolce & Gabbana -muotitalolle ja kehottavat boikotoimaan merkin tuotteita. Syynä raivoon on suunnittelijoiden italialaisessa Panorama-lehdessä antamat lausunnot homoparien lapsista.

Itsekin homoliitossa elävät Domenico Dolce ja Stefano Gabbana kertoivat haastattelussa olevansa sitä mieltä, että samaa sukupuolta olevien parien ei tulisi hankkia lapsia. He käyttivät homopariskuntien lapsista muun muassa nimityksiä ”synteettiset lapset” ja kritisoivat vuokrakohdun ja spermapankin käyttöä.

– Olen homoseksuaali, en voi saada lapsia. Ehkäpä elämässä ei voi saada kaikkea. Elämällä on luonnollinen kulkunsa, joitakin asioita ei voi muuttaa. Yksi näistä on perhe, Gabbana sanoi haastattelussa.

Useat julkisuuden henkilöt ovat pitäneet kommentteja homovastaisina ja pöyristyneet muotisuunnittelijoiden lausunnoista. Yksi kommenteista loukkantuneista on laulaja Sir Elton John, jolla on pitkäaikaisen kumppaninsa David Furnishin kanssa kaksi sijaissynnyttäjän avulla saatua lasta.

Elton John vastasi Dolce & Gabbanan kommentteihin Instagram-tilillään.

– Kuinka kehtaatte kutsua kauniita lapsiani ”synteettisiksi”. Ja hävetkää, että osoitatte tuomitsevan sormenne hedelmöityshoidoille - ihmeelle, jonka avulla useat rakastavat ihmiset, sekä heterot että homot, ovat saaneet toteuttaa unelmansa omasta lapsesta. Ajattelunne on yhtä vanhanaikaista kuin muotinne. En enää ikinä käytä Dolce ja Gabbanaa, en ikinä, tuohtunut Elton John kirjoitti Instagramissa.


Tällä hetkellä muotitalon lausunnot ovat pikaviestipalvelu Twitterin suosituimpia puheenaiheita ja aihetunnisteella #boycottdolcegabbana twiitataan taukoamatta.

– Dolce & Gabbana teidän äänenne on liian voimakas välittämään tämänkaltaista vihaa. Herätkää, nyt on vuosi 2015. Rakastakaa itseänne, laulaja Ricky Martin twiittasi.

– Voi räkä, sinne menivät aurinkolasini. #boycottdolcegabbana, twiittasi skottikirjailija Val McDermid.

Muotisuunnittelijana itsekin työskentelevä ja italialaismerkin vakioasiakkaisiin kuuluva Victoria Beckham ilmoitti Twitterissä tukensa Elton Johnille ja tämän puolisolleen.

– Rakkautta Eltonille, Davidille, Zacharylle, Elijahille ja kaikille hedelmöityshoitovauvoille, neljän lapsen äiti twiittasi.

Dolce & Gabbana on pysynyt hiljaa kohusta sosiaalisessa mediassa, mutta julkaisi tiedotteen jossa selitti lausuntoaan sananvapaudella ja saamallaan perinteisellä kasvatuksella.

– Uskomme vahvasti demokratiaan ja uskomme, että sananvapaus on sen perusehto. Puhuimme meidän tavastamme katsoa maailmaa, mutta tarkoituksemme ei ollut tuomita muiden ihmisten valintoja. Uskomme vapauteen ja rakkauteen, muotitalo tiedotti.