Jörn Donner Tainola Show’ssa: En tunnistanut ex-vaimoani

rac

Julkaistu:

Tainola Show
Kirjailija ja elokuvantekijä Jörn Donner puhuu Tainola Show’ssa avoimesti entisistä vaimoistaan ja naisystävistään, lapsistaan ja siitä, millaista oli tehdä elokuva hyvästä ystävästä.
Jörn Donner nimittäin teki valkokankaalle tarinan Marimekon luojasta Armi Ratiasta -Armi Elää!

Jörn Donner, 82, on henkilö, joka ei esittelyjä kaipaa. Hän on yksi maamme legendoista ja mies, joka puhuu asioiden oikeilla nimillä. Donner tietää ärsyttävänsä mielipiteillään, mutta se ei häntä haittaa.

–Legenda on minusta liioiteltu termi, hän naurahtaa Tainola Show’n nahkatuolissa. 

Donner kiittelee heti sitä, että on vielä elossa, vaikka on sairastanut useita syöpiä.

–Syöpälääkärit ovat sopineet, että olen aika hyvässä kunnossa. Keuhkosyöpä on poltettu pois, mutta minun täytyy käydä syksyllä kontrollissa, Donner kuittaa.

Donner kertoo pian ensi-iltaan tulevasta Armi Elää! -elokuvasta.

–Se oli helvetin pitkä projekti. Armi kuoli jo 1979 enkä vuosiin ajatellut asiaa. Sitten teatterinjohtaja Asko Sarkola kehotti minua keräämään Armista materiaalia Helsingin Kaupunginteatterin Armi Ratia -näytelmään, Donner kertoo. 

–Minulla ei ollut mitään tekemistä näytelmän kanssa ja se ei ollut edes hyvä, Donner lataa.

Yksityiselämäänsä värikkäästi elänyt Donner on ollut Bitte-vaimonsa kanssa jo vuosia yhdessä ja heillä on kaksi yhteistä poikaa.

–Elämä sujuu hyvin, kun ei tarvitse joka hetki olla vaimon kanssa. Jatkuva yhdessäolo kuluttaa ja johtaa avioeroon. Suhteessa pitää saada olla myös oma elämä, hän on oppinut.

Poikiaan Donner tapaa mielestään sopivasti. Hän uskoo olleensa heille hyvä isä.

Donner paljastaa Tainola Show’ssa myös, ettei kerran tunnistanut ex-vaimoaan.

–Tapasin poikani erässä tilaisuudessa ja vieras nainen lyöttäytyi seuraamme. Kysyin, kuka hän on. Hän väitti olevansa minun entinen vaimoni. Tietysti hän oli vihainen, Donner kertoo.

–Minulla on ollut sekava elämä, on lauma lapsia ja lauma vaimoja. Sellainen on joskus ollut epäterveellistä, hän päättää.

Katso haastattelu videolta ja lue koko juttu viikonvaihteen printtilehdestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt