Top Chef Suomi alkaa kaksintaisteluilla – lue IS-arviot huippukokeista! ”Kylmähermoinen ja kunnianhimoinen”

Julkaistu:

Top Chef suomi
Top Chef Suomi on uudistunut. Nyt kilpailu on kaksintaistelu, jossa kohtaavat aikaisempien Top Chef -kausien parhaimmisto ja kotimaiset huippukokit.

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu, keskiviikkoisin 11.3. alkaen Sub klo 21.00

Top Chef Suomi on tälle kaudelle uudistunut kaksintaistelumuotoon. Ohjelmaa juontaa ja tuomaroi tuttuun tapaan Pipsa Hurmerinta. Muina vakiotuomareina toimivat Lontoossa uraa tehnyt huippukokki Helena Puolakka ja ruokatoimittaja- ja kirjailija Mikko Takala, joka on tuttu myös MasterChefistä.

Lisäksi jokaisessa jaksossa on vierailevia tuomareita. Ensimmäisessä jaksossa tuomareina vierailevat huippukokki Stefan Richter ja Jasper Pääkkönen. Haasteena on luoda merellinen annos.

Ilta-Sanomat Tv-lehti arvioi kauden taisteluparit ennakkoon – mutta ainahan matkan varrella voi tulla yllätyksiä.

Jakso 1: Akseli Herlevi vs. Timo Linnamäki

Top Chef Suomen ensimmäinen voittaja Akseli Herlevi saa vastaansa keittiömestari Timo Linnamäen, joka on yksi palkitun Muru-ravintolan omistajista. Herlevin valttina keittiössä on rauhallisuus, mutta hän saa laittaa kaiken taitonsa peliin, jos mielii päihittää Suomen erään kärkiravintolan keittiömestarin.

Jakso 2: Anssi Kantelinen vs. Ali Toppinen


Kuopiolainen Anssi Kantelinen putosi ensimmäisenä toisella kaudella, mutta palasi kolmannella ja ylsi finaaliin. Vastassa on ravintola Nokan kokki ja Pro2015 -kilpailun finalisti Ali Toppinen.

Jakso 3: Markus Kauppinen vs. Marcos Gois


Markus Kauppinen kilpaili ensimmäisellä kaudella, jolloin hän erikoistui aasialaiseen ruokaan. Marcos Gois on työskennellyt kolmen Michelin-tähden ravintolassa Italiassa ja helsinkiläisissä huippuravintoloissa. Riskin­ottajana tunnettu Kauppinen saa siis kovan vastuksen.

Jakso 4: Maija Silvennoinen vs. Kimmo Jylhä


Ensimmäisellä kaudella kilpaillut Maija Silvennoinen tunnetaan muistakin kokkiohjelmista sekä keittokirjoistaan ja vegaaniravintolastaan. Vastaan saapuu Kimmo Jylhä, joka perusti ensimmäisen Suomen sushiravintolan. Kokkien mittelöstä tulee tiukka. Silvennoisella oli myös vaikeuksia pitää hermonsa kurissa Top Chefissä.

Jakso 5: Erik Mansikka vs. Teemu Laurell


Mielenkiintoinen kilpapari on toisen kauden voittaja Teemu Laurell ja Hell’s Kitchenin voittaja Erik Mansikka, joka on myös valittu vuoden kokiksi 2013. Tasavahvan parin molemmat kilpailijat ovat innovatiivisia kokkeja.

Jakso 6: Joseph Youssef vs. Teemu Nikkari


Joseph Youssef kilpaili toisella kaudella. Teemu Nikkari vastaa Savoyn jälkiruoista. Jos tehtävänä on jälkiruokia, Nikkarin voisi siis veikata vievän voiton.

Jakso 7: Kira Weckman vs. Arto Rastas


Kira Weckman on kolmannen kauden voittaja. Arto Rastas omistaa kuusi ravintolaa. Weckmanille toivoisi menestystä kovin miehisessä kilpailussa.

Jakso 8: Jouni Rahikainen vs. Jouni Toivanen


Jouni Toivanen kilpaili toisella kaudella. Jouni Rahikainen on avannut useita huippuravintoloita. Toivanen on kilpailijana kylmähermoinen ja kunnianhimoinen.

Jakso 9: Lasse Lindström vs. Markus Rosenberg


Lasse Lindström on toisen kauden finalisti ja työskennellyt Suomen arvostetuimmissa ravintoloissa. Markus Rosenberg työskentelee Tampereella ravintola August von Strappessa. Lindströmillä on kova kokemus, ja hän loistaa kauniissa esillepanossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt