Viihde

Paula Vesala avoimena masennuksestaan: ”Asioiden ääneen tunnustaminen on mulle iso teko”

Julkaistu:

muusikko
Paula Vesala kertoo Eeva-lehden haastattelussa nuoruudessaan sairastamastaan vakavasta masennuksesta, kuinka se vei hänet sairaalaan. Nyt hän avautuu aiheesta lisää Facebookissa.
Paula Vesala kertoo Eeva-lehdessä, kuinka isäpuolen alkoholiongelma ajoi lopulta tämän itsemurhaan. Vesala myös kuvailee, kuinka hän oli lapsena tilanteissa, jolloin hänellä ei ollut muuta kuin patja ja viulu.

– Minut opetettiin vaikenemaan ongelmista, Vesala sanoo Eevassa.

Vesala kirjoittaa Facebookin fanisivustollaan miksi päätti puhua aiheesta julkisesti.

– Olen seurannut Mokoma-yhtyeen Marko Annalan tapaa käsitellä masennusta täysin avoimesti ja välittämättä siitä, onko se kaikille mieleen. Ajattelin, että hän on rohkein ihminen jonka tällä hetkellä tunnen. Joitakin vuosia sitten en olisi ikinä uskaltanut puhua asiasta näin avoimesti. Pelkäsin aina "minkälainen lapsi sinä olit" ja "kerro nuoruudestasi" -tyyppisiä kysymyksiä. Vesala kirjoittaa.


Viime syksynä Vain elämää -ohjelmassa mukana ollut muusikko kertoi ohjelmassa ammentavansa kappaleisiinsa paljon omasta elämästään.

– Päihdeongelmien kulisseissa elää surullisia lapsia. Samoin päihteiden kanssa painiva on aina jonkun rakas läheinen jolle toivoisi apua ja tukea. Masennus on tuskallinen sairaus, josta voi kuitenkin selviytyä. Mutta aina ei. On vielä tabujen tabu, itsemurha. Se on melkein vaikein sana suomen kielessä. Sekin kantaa aivan turhaa häpeän taakkaa, kun oikeasti on niin murheellinen asia.

– Kaikille niille, joita avautuminen ahdistaa ja ärsyttää, haluan sanoa, että asioiden ääneen tunnustaminen mulle iso teko, ja tuntuu tässä elämänvaiheessa oikealta ja tärkeältä, elintärkeältä, hän kirjoittaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt