Seija

Viihde

BBC sai tarpeeksi kielenkäytöstä - Top Gear -juontaja hyllytettiin

Julkaistu:

juontaja
Jeremy Clarkson hyllytettiin ohjelmasta, pääsyyksi arvellaan rasistisia kommentteja.
Suomessakin suositun Top Gear -autourheiluohjelman juontaja Jeremy Clarkson on laitettu jäähylle ohjelmasta, uutisoi BBC tiistaina. Clarksonilla kerrotaan olevan kahakkaa ohjelman tuotannon kanssa.

Tuotantoyhtiöstä kerrotaan, että Clarkson on laitettu jäähylle tutkimuksen ajaksi.

– Ketään ei ole aiemmin laitettu jäähylle. Top Gearia ei esitetä sunnuntaina, yhtiö tiedotti.

Clarkson sai omien sanojensa mukaan viimeisen varoituksen viime toukokuussa, kun hänen väitettiin käyttäneen rasistista sanaa sarjan kuvauksissa. Tuolloin Clarkson sanoi, että saisi potkut, mikäli vielä kerran käyttäisi sopimatonta kielenkäyttöä missä tahansa.

Clarkson on ollut Top Gearin vakiokasvoja vuodesta 2002.

Entinen Top Gearin juontaja Chris Goffey kertoi BBC:lle, ettei tiedä minkä takia Clarkson hyllytettiin.

– Kun ohjelmassa on mukana vahva persoona, joka tykkää tehdä asiat omalla tavallaan ja jos joku väittää hänelle vastaan, soppa on valmis, Goffrey pohti haastattelussa.

Clarkson on aiemminkin aiheuttanut ohjelmassa hämminkiä. Ohjelman vastaava tuottaja Andy Wilman kuvaili viime vuoden olleen ohjelman kannalta kamala. Top Gearin kuvausryhmä ajettiin pakoon Argentiinassa, kun heidän autonsa rekisterikilven arveltiin viitanneen vuoden 1982 Falklandin sotaan. Paikalliset asukkaat hyökkäsivät heidän kuvausryhmän kimppuun kivittäen heitä. Viime vuonna ohjelmaa jouduttiin myös sensuroimaan, kun Clarkson käytti aasialaisista halventavaa sanaa Burma-erikoisjaksossa.

BBC ei kommentoi asiaa enää tarkemmin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt