Eeva: Paha masennus vei Paula Vesalan sairaalaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Eeva: Paha masennus vei Paula Vesalan sairaalaan

Muusikko Paula Vesala kertoo Eeva-lehden haastattelussa, kuinka vakava masennus vei hänet sairaalahoitoon aikuisuuden kynnyksellä.

Muusikko-käsikirjoittaja-näyttelijä Paula Vesala tuli tunnetuksi PMMP-yhtyeestä, jonka keulakuva hän oli yhdessä Mira Luodin kanssa.­

10.3.2015 11:20

Muusikko-käsikirjoittaja-näyttelijä Paula Vesalan elämä alkupuolisko oli kaikkea muuta kuin helppo, siihen mahtui paljon suuria menetyksiä ja ahdistusta. Vesala kertoi jo Vain elämää -ohjelmassa, kuinka hänen isänsä menehtyi vain hieman ennen hänen syntymäänsä. Isäpuoli puolestaan kuoli Vesalan menestykseen singonneen PMMP-yhtyeen ensimmäisen levyn Kuulkaas enot tekemisen aikoihin, ja myös Vesalan entinen poikaystävä kuoli tuolloin.

Uusimmassa Eeva-lehdessä Vesala kertoo, kuinka isäpuolen alkoholiongelma ajoi lopulta tämän itsemurhaan. Vesala myös kuvailee, kuinka hän oli lapsena tilanteissa, jolloin hänellä ei ollut muuta kuin patja ja viulu.

– Minut opetettiin vaikenemaan ongelmista, Vesala sanoo Eevassa.

Nuoruuden ahdistukset sairastuttivat Vesalan lopulta vakavaan masennukseen, ja hän joutui sairaalahoitoon lukion lopussa.

– Mieli ja kroppa pysähtyivät. Masennus karkotti lähes kaikki ihmiset ymäriltäni ja pudotti taloudelliseen ahdinkoon, Vesala muistelee Eevassa.

Masennuksesta toipuessaan hän aloitti kaiken pikkuhiljaa alusta ja opetteli pois pakonomaisesta saavuttamisesta ja suorittamisesta. Nykyään Los Angelesissa perheineen asuva Vesala, 33, sanoo pääseensä nuoruuden ahdituksista yli. Hänestä on tärkeää, että ihmiset uskaltavat puhua ongelmistaan.

–  Enää en häpeä niitä. Salailu, häpeä ja valehtelu aiheuttavat vain lisää pahaa. Kiitän kaikkia, jotka ovat puhuneet omista vaikeuksistaan. Puhuminen auttaa, Vesala sanoo haastattelussa.

Paula Vesala muutti perheineen, puolisonsa, muusikko Lauri Ylösen, ja Julius-poikansa kanssa Los Angelesiin viime syksynä. Vesala opiskelee Kalifornian yliopistossa UCLA:ssa näytelmäkirjoittamista. Hänen siellä tekemänsä opiskelijatyönsä, kymmenminuuttinen lyhytnäytelmä English Lesson, valittiin Theater Masters -järjestön koko Yhdysvallat kattavassa lyhytnäytelmäkilpailussa kahdeksan finalistin joukkoon. Näytelmän ensi-ilta on huhtikuussa New Yorkissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?