PKN:n Tonin isä bändin ulkomaanmatkoista: ”Joskus tulee nokkapokkaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

PKN:n Tonin isä bändin ulkomaanmatkoista: ”Joskus tulee nokkapokkaa”

Pertti Kurikan Nimipäivien Toni Välitalo on isänsä mukaan aina hyvällä tuulella. Ja miehellä on hyvä naismaku.

7.3.2015 6:11

Suomen euroviisuedustaja Pertti Kurikan Nimipäivät pääsee lyömään lauteille suomalaista punkkia toukokuussa Wienissä. Mukaan reissuun lähtee rumpali Toni Välitalon, 32, Kyösti-isä sekä Aira-äiti.

Kyösti-isä luonnehtii Tonia heidän omaksi silmäteräkseen.

– Hän on herttainen, kiltti, sydämellinen ja aina iloinen. Toni on myös kova poika halaamaan, varsinkin kauniita tyttöjä, ja hänellä on hyvä maku. Toki joskus on kohteliaisuushalauksiakin, isä nauraa.

Halauksia kului myös UMK-kisan voiton jälkeen lauantaiyönä. Kyösti oli autoillen kiertämässä pari pubia yhtyeen kanssa. Yleisradion oman tilaisuuden jälkeen nähtiin faneja Bar Loosessa.

– Siellä riitti halaajia ja kuvaajia. Olisi mennyt aamuun asti yhteiskuvia ottaessa, mutta lähdimme ajoissa pois, kun seuraava sunnuntai oli kuitenkin rankka päivä. Toni ui juhlissa kuin kala vedessä.

Itse kisaa isä jännitti paikan päällä.

– Välillä oli perhosia mahassa. Kaikki olivat fiilingissä mukana perhettä ja kylänmiehiä myöten. Toni ei jännittänyt yhtään. Kotona hän oli vapautunut ja saattoi välillä kysyä, että mitä jos me voitetaankin? No, sitten lähdetään Wieniin.

– Välillä kisakatsomossa meinasi mieli mennä matalaksi raadin arvostelujen tultua, mutta hoin itselleni, että kyllä kansa tietää, kuten Veikko Vennamon kuuluisissa sanoissa sanotaan. Sitten jukoleski tuli voitto.

Reissut sujuvat hyvin

Voiton hedelmää pääsee haukkaamaan myös isä, joka on reissannut yhtyeen kanssa ulkomailla. PKN on käynyt Saksassa, Sveitsissä, Norjassa, Hollannissa, Englannissa, Kosovossa, Amerikan Teksasissa ja Kanadassa.

– Reissuilla on ollut aivan hienoa, ei ongelmia. Se on iloista porukkaa. Joskus tulee nokkapokkaa, mutta ne sovitellaan välittömästi ja reissu jatkuu taas.

Kyösti on tallentanut keikkoja videolle ja valokuviksi. Niin myös toukokuussa Wienissä, jossa on edessä suuri mediasirkus.

– Hollannissa annoimme haastatteluita paikalliselle lehdistölle, ja juteltiin ihan normaalisti. Sami osaa hyvin englantia ja ranskaa. Kari puhuu englantia niin, että saa hyvin asiansa hoidettua. Pertti ja Toni eivät ole kielimiehiä ollenkaan.

– Wienissä kaikki onnistuu täysin, ei tule ongelmia, kun otetaan tietty lepoaika väliin. Tämä on minun näkemykseni.

Faneja ympäri maailmaa

Maailmalla bändistä on kirjoitettu paljon ja heillä on valmiiksi omia faneja.

– Oltiin menossa Kosovoon keikalle ja teimme välilaskun Istanbulissa. Kentällä tuli vastaan nuorisoryhmä parikymppisiä kreikkalaisia. He huusivat Pertti Kurikan nimipäivät, ja heti alettiin ottaa kaverikuvia.

– Ei tässä kerkeä vanhenemaan, kun elää mukana punkkarien elämässä, Kyösti hymähtää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?