Illalla tv:ssä: Bruce Springsteen näyttelee mafian palkkamurhaajaa – Varo, kuva saattaa järkyttää! - Viihde - Ilta-Sanomat

Illalla tv:ssä: Bruce Springsteen näyttelee mafian palkkamurhaajaa – Varo, kuva saattaa järkyttää!

Lilyhammer-sarjan kauden päätösjaksossa on luvassa melkoista räiskintää.

Bruce Springsteen esittää Lilyhammer-sarjassa päähahmon Frankin mafiaveljeä.­

3.3.2015 7:31

Lilyhammer, Fem klo 22.00

Steven van Zandt tunnetaan paitsi Sopranos-sarjan näyttelijänä, myös taiteilijanimellä Little Steven pitkän ja merkittävän uran tehneenä kitaristina.

Viime vuonna Van Zandt sai aivan uuden haasteen, kun hän teki ensimmäisen ohjaustyönsä. Ohjattavana oli itse The Boss eli rockmuusikko Bruce Springsteen, jonka taustabändinä Little Stevenin E Street Band tunnetaan.

Van Zandt on esittänyt jo kahden kauden ajan Lilyhammer-sarjassa Frankia, todistajansuojeluohjelman kautta Norjan Lillehammeriin muuttanutta miestä. Mafiaa vastaan todistaneen miehen elämää seurataan nyt Ylen Fem-kanavalla kolmatta kautta.

Tiistaina on vuorossa kauden päätösjakso, joka on Van Zandtin ohjaama. Frankin newyorkilainen mafiaveli saapuu sedän usuttamana kostamaan Tommylle, joka on perustanut Frankin yökerholle kilpailijan. Seuraukset ovat hirvittävät.

Springsteenin roolihahmon Giuseppen kutsumanimi on The Undertaker, eli hautausurakoitsija.­

Bruce Springsteen on aiemmin vain vilahtanut High Fidelity -elokuvassa, jossa hän esitti itseään. Nyt hänet nähdään ensimmäistä kertaa näyttelemässä roolihahmoa. Springsteen esittää Giuseppe ”The Undertaker” (suom. hautausurakoitsija) Taglianoa, Frankin vanhempaa veljeä. Veli pyörittää hautaustoimistoa, mutta on toiminut myös mafian palkkatappajana.

Frankin toista veljeä esittää Sopranos-sarjasta tuttu Tony Sirico. Hän esittää Frankin pikkuveljeä, josta tuli pappi.

Kyseessä oli siis debyytti paitsi Springsteenille näyttelijänä, myös Van Zandtille ohjaajana. Van Zandt tiedosti paineet urakkaan ryhtyessään.

– Oliko se kivaa? Joo, mutta nyt on kivempaa, kun se on ohi, hän kertoi ensimmäisestä ohjaustyöstään uutistoimisto AP:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?