Halle Berry myöntää harkinneensa plastiikkakirurgiaa – ”Joku koko ajan ehdottaa sitä minulle” - Viihde - Ilta-Sanomat

Halle Berry myöntää harkinneensa plastiikkakirurgiaa – ”Joku koko ajan ehdottaa sitä minulle”

Hollywood-näyttelijä Halle Berry myönsi harkinneensa plastiikkakirurgiaa ja puhui avoimesti vaikeuksistaan saada rooleja ihonvärinsä takia.

28.2.2015 8:26

Halle Berry, 48, on kiistatta yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista naisnäyttelijöistä. Hänet muistetaan muun muassa elokuvista Catwoman, Monster’s Ball, X-Men ja 007: Kuolema saa odottaa.

Voi olla yllättävää, että Berryn omien sanojen mukaan hänellä on ollut paljon vaikeuksia saada rooleja ihonvärinsä takia. Hän uskoo, että ihonväri on Hollywoodissa naiselle jopa isompi este kuin ikääntyminen. 48-vuotiaan tähden äiti on valkoihoinen ja isä amerikanafrikkalainen. Berry puhui avoimesti taustastaan ja urastaan The Guardianin haastattelussa.

Parhaan naispääosan Oscar-patsas päätyi Berrylle vuonna 2002 hänen roolistaan elokuvassa Monster’s Ball. Berry on edelleen ainoa tummaihoinen, joka on vienyt kotiinsa parhaan pääosan näyttelijän Oscar-palkinnon.

– Työmme laatu ja arvo ei määräydy palkintojen perusteella. Todellinen voitto olisi, jos tummat eivät olisi elokuvissa vain silloin, kun halutaan myydä tarinoita värin avulla, vaan jos he voisivat olla jokapäiväisissä tarinoissa, Berry kommentoi aihetta The Guardianin haastattelussa.

Plastiikkakirurgia on käynyt tähden mielessä

Hollywoodin elokuvateollisuutta on arvosteltu myös siitä, että rooleja yli 40-vuotiaille naisille on verrattain todella vähän. Halle Berrylle roolien saamisen vaikeus ei ole mitenkään uusi juttu.

Halle Berry elokuvassa 007: Kuolema saa odottaa.

– Värillisenä minun on aina ollut vaikeaa saada rooleja. Tilanteeni oli ihan yhtä vaikea 21-vuotiaana kuin nyt 48-vuotiaana, Berry sanoo ja nauraa synkästi.

Toisaalta ei ole mikään ihme, että ikä ei tuota Berrylle hankaluuksia. Tähti näyttää yhä silminnähtävästi nuoremmalta kuin on. Siitä huolimatta hän myönsi avoimesti aiemmin tänä vuonna Yahoo.com –sivuston haastattelussa, että on harkinnut plastiikkakirurgiaa.

– Kun näkee kaikkien ympärillä olevien tekevän sitä, on väkisin sellaisia hetkiä, kun miettii, että itsekin täytyisi ryhtyä siihen pysyäkseen elossa tässä bisneksessä, Berry selittää.

Näyttelijättären mukaan on vaikeaa pysyä kannassaan, kun ihmiset ympärillä sanovat, että kirurgia on jotain sellaista mitä hänen pitäisi tehdä.

– En aio valehdella ja väittää, ettei ajatus siitä olisi ollut mielessäni, koska joku koko ajan ehdottaa sitä minulle, hän toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?