Kommentti: Kun Karalahti heitti 300 shottia seinään - näitä tarinoita et lue edes Solar Filmsin paljastuskirjasta - Viihde - Ilta-Sanomat

Kommentti: Kun Karalahti heitti 300 shottia seinään - näitä tarinoita et lue edes Solar Filmsin paljastuskirjasta

Solar Films kertaa värikästä historiaansa 20-vuotisjuhlakirjassaan. Monissa juhlissa mukana olleet tietävät, että niitä kaikkein hulluimpia tarinoita ei voi edes julkaista, kirjoittaa Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Rita Tainola.

25.2.2015 12:50

Minulla on ollut aikoinaan usein mahdollisuus olla mukana sekä Solar Filmsin näyttelijöiden että muiden suomalaistähtien ja ystäväni Markus Selinin kanssa erilaisissa yksityisissä juhlissa.

Usein istuimme Coloradossa, Helsingin Unioninkadulla. Tuo nyt Unionkadulta jo poismuuttanut ravintola oli omanlaisensa piilopaikka. Vakiopöytämme oli aivan salin perällä. Iltoja istuttiin joskus monta kertaa viikossa ja kaikenlaisia drinkkejä nautittiin. Lonkero oli porukan suosikkijuoma.

Colorado oli siitä hyvä paikka, ettei sieltä lähtenyt mikään tarina seinien ulkopuolelle. Kukaan, joka pöydän ääreen pääsi, ei kertonut juttuja eteenpäin.

Nyt, kun Rampe Toivosen kirjoittama Solarin 20-vuotisjuhlakirja on julkaistu ja siinä kerrotaan Coloradon kommelluksista sekä muista hassuista tapahtumista, voin paljastaa muutaman kirjasta pois jääneen tarinan.

Istuimme jälleen eräänä iltana pöydän äärellä. Kun toimittaja Petteri Ahomaa, ystävien kesken Puuhamaa, nukahti pöydän ääreen, muut pojat leikkasivat Ahomaan vaatteiden saumat. Sitten Ahomaa herätettiin ja hän ponkaisi pystyyn sillä seurauksella, että kaikki hänen vaatteensa valahtivat lattialle.

No, ei huolta. Kundit ottivat sanomalehtiä ja peittivät Ahomaan vartalon Hesarin sivuilla kiinnittäen paperit pakkausteipillä. Ei sitten muuta kuin mies taksiin ja kotiin.

Kerran, kun Ahomaa nukahti jälleen pöydän ääreen, myös hänen, kuten muidenkin sammuneiden otsaan, kirjoitettiin mustalla tussilla ”homo”. Herättyään pöydän äärestä Ahomaa muisti, että hotelli Klaus Kurjessa on vip-tilaisuus. Mies lähti taksilla kotiin vaihtamaan vaatteet katsomatta peiliin. Klaus Kurjen kutsuvieraat hymyilivät Petterin saapuessa; hänen otsassaan luki edelleen ”homo”.

Minä puolestani olen tanssinut Coloradon pöydällä minkkiturkissa, ja sain lempinimen Riitta Tainnuttaja. Tuon nimen antoi minulle ex-jääkiekkoilija Christian, ”Kristiina-neiti” Ruuttu.

Kerroin aina uusille jäsenille, etteivät jätä vessaan mennessään kännykkää pöydälle. Jos puhelin jäi pöydälle, se vasaroitiin naulan kanssa seinään. Armoa eivät saaneet edes suomalaiset pöydän ääressä piipahtaneet ministerit eikä Yhdysvaltain suurlähetystön kakkosmies.

Joskus, ennen kuin puhelin hakattiin seinään, siitä lähetettiin kakkaviestejä. Joku kirjoitti vaikkapa: ”Olen syönyt kakkaa. Se maistui hyvältä”. Kerran ex-kansanedustaja Minna Lintonen jätti naistenhuoneeseen mennessään eduskunnan puhelimensa pöytään ja hänen kännykästä lähetettiin kakkaviesti.

Silloinen ministeri Suvi Lindén sai viestin puhelimeensa Ouluun. Lindén vastasi korrektisti: ”Ok”.

Jos tuli pöytään kravatti kaulassa, solmio leikattiin saksilla heti keskeltä poikki. Asuste naulattiin seinään, jossa olikin monen tunnetun henkilön solmion puolikkaita.

Jääkiekkoilija Jere Karalahti tilasi kerran tuhat shottia pöytään. Noista tuhannesta juomasta hän heitti ensimmäiset noin kolmesataa seinään.

Markus Selinillä on myös paljon islantilaisia ystäviä. Saarivaltion kaverit nauttivat myös Coloradon tunnelmasta. Heidän kännyköitäänkin löytyi seinästä, mutta yksi löytyi Markus Selinin vatsasta. Markus nimittäin oikeasti söi palasia erään islantilaisen ohjaaja-tuottajan puhelimesta.

Kun Coloradon pöydän ääressä istui, oli pidettävä huoli, ettei missään nimessä nukahda. Eräs henkilö, joka ei tilansa vuoksi muistanut pöydän tapoja, nukahti. Herätessään miehen otsassa luki ”homo” ja hänen Rolex-kellonsa oli värjätty tussilla mustaksi.

Olemme juhlineet myös helsinkiläishotelli Lordin saunakabinetissa, Levillä Päivikki Palosaaren luona sekä maailmalla, muun muassa Islannissa. Aina meillä on ollut yhtä hauskaa ja aina on pitänyt huolehtia siitä, ettei nukahda tai jätä kännykkää minnekään.

Solar Filmsille paljon onnea 20-vuotisesta taipaleesta. Paljon on elokuvia tehty, mutta yksi on tekemättä: Jos Seinät voisivat kertoa: Vuodet Coloradon pöydän ääressä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?