Paljastuskirja: Näihin kalsarikänneihin loppui Samuli Edelmannin juominen - Viihde - Ilta-Sanomat

Paljastuskirja: Näihin kalsarikänneihin loppui Samuli Edelmannin juominen

Samuli Edelmann on ollut jo vuosia raitis.

25.2.2015 12:34

Solar Filmsin 20-vuotisjuhlakirjassa firman entinen tiedottaja Rampe Toivonen kertoo, kuinka näyttelijä ja laulaja Samuli Edelmannin korkki meni kiinni. Samuli Edelmann on ollut raittiina jo 14 vuotta. Hän kertoi raitistumisestaan avoimesti myös Vain elämää -ohjelmassa.

Solar Filmsin juhlakirjassa raitistumisen kerrotaan tapahtuneen Lomalla-elokuvan promootiokiertueella Tampereella. Samuli oli juhlanäytöksen jälkeisessä illanvietossa selvin päin paikallisradion haastattelun takia.

Sen jälkeen hän halusi ottaa Rampen hotellihuoneen pariksi tunniksi, kun yöunet jäivät huonoiksi.

Pari tuntia venyi pariksi päiväksi.

– Hyväksyin ajatuksen ja lähdin muun joukon jatkona Helsinkiin. Kalsarikännit vetänyt Samuli saatiin Tampereelta Helsinkiin parin päivän kuluttua kutsuvierasensi-illasta. Sinne hänet hotellihuoneesta haki Heikki Vihinen.

– Sen jälkeen Samuli ei ole juonut tippaakaan alkoholia. Myöhemmissä keskusteluissamme hän muisteli ilon kadonneen juomisesta. Se oli yksi hyvä syy lopettaa. Aivan valtavan hauskoja hänen juttunsa ovat niiltä ajoilta, jolloin ilo oli juomisessa mukana, Toivonen kertoo.

Edelmann puhui raitistumisestaan jo vuonna 2003 Ilta-Sanomien haastattelussa. Edelmann kertoi raitistuneensa ystäviensä avulla ja viettäneensä kuukauden Kalliolan Nurmijärven klinikalla.

– Se ei minusta häviä ikinä. Sairaudesta voi toipua, muttei parantua, Edelmann kertoi tuolloin IS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?