Vuoden huonoimmat elokuvat ja näyttelijät julkistettiin – yksi selkeästi ylitse muiden - Viihde - Ilta-Sanomat

Vuoden huonoimmat elokuvat ja näyttelijät julkistettiin – yksi selkeästi ylitse muiden

Huonoimpien elokuvien ja näyttelijöiden Golden Raspberry -palkinnot jaettiin Oscar-gaalan aattona.

Megan Fox palkittiin Razziella roolisuorituksestaan Teenage Mutant Ninja Turtles -elokuvassa.­

22.2.2015 18:58

35:nnen kerran jaetut Golden Raspberryt eli Razzie-palkinnot löysivät lauantaina jälleen uudet omistajansa, kun elokuvavuoden huonoimmat suoritukset julkistettiin.

Tällä kertaa palkintopöydän putsasi evankelista-näyttelijä Kirk Cameronin tähdittämä Saving Christmas -elokuva, joka palkittiin peräti neljällä Razziella.

Kirk Cameronin tähdittämä joulukomedia sai peräti neljä Razzieta.­

Hengellinen joulukomedia valittiin vuoden huonoimmaksi elokuvaksi ja Cameronin roolisuoritus vuoden huonoimmaksi miespääosaksi. Saving Christmas sai palkinnon myös huonoimmasta käsikirjoituksesta sekä lisäksi Cameron ja hänen egonsa valittiin elokuvavuoden huonoimmaksi parivaljakoksi valkokankaalla.

Huonoimman naispääosan Razzien sai Cameron Diaz rooleistaan elokuvissa Se toinen nainen ja Sex Tape – Kadonneen videon metsästys.

Cameron Diaz sai huonoimman naispääosan Razzien.­

Frasierista tutun näyttelijän Kelsey Grammerin roolisuoritukset muun muassa elokuvissa Expendables 3, Think Like a Man Too ja Transformers –Tuhon aikakausi riittivät puolestaan huonoimman miessivusosa Razzie. Huonoimman naissivuosan Razzien pokkasi Megan Fox Teenage Mutant Ninja Turtles -elokuvasta.

Huonoimman ohjaajan titteli jaettiin puolestaan Transformers – Tuhon aikakausi -ohjaajalle Michael Baylle.

Ensi kertaa Razzie-historiassa jaettiin tänä vuonna myös palkinto siitä, että näyttelijä on saanut uransa uuteen nousuun. Historian ensimmäisen Redeemer-palkinnon (suom. pelastaja) sai Ben Affleck, joka aikanaan palkittiin Golden Raspberrylla Gigli-elokuvasta, mutta nyt hän sai Razzie-raadilta arvostusta elokuvien Argo ja Gone Girl perusteella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?