Abban Agnetha täyttää jo 65 vuotta: tältä hän näyttää nykyään – katso kuvat vuosien varrelta! - Viihde - Ilta-Sanomat

Abban Agnetha täyttää jo 65 vuotta: tältä hän näyttää nykyään – katso kuvat vuosien varrelta!

1974: Euroviisu Waterloon jälkeen koko maailma tunsi Abban (Benny Andersson, vas., Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog ja Björn Ulvaeus).

Julkaistu: 15.2.2015 8:50

Agnetha Fältskogin huilunkirkas sopraano muistetaan Abba-hiteistä. Nykyään tähti pysyy lähes kokonaan poissa julkisuudesta. Televisiossa esitetään viikonloppuna dokumentti hänen elämästään.

Abban Agnetha, su Teema klo 21.05

Laulaja Agnetha Fältskog täyttää tänä vuonna 65. Hän ei nykyään juuri viihdy julkisuudessa, sillä sai sitä lajia tarpeekseen ollessaan Abban toinen solisti 1972–1983 Anni-Frid Lyngstadin ohella. Ruotsissa Agnetha oli tunnettu eri yhtyeiden solistina jo aikaisemminkin.

Abba nousi rakentin lailla maailmanlaajuiseen suosioon 1974 euroviisuvoiton myötä kappaleella Waterloo. Agnethan säkenöivän kirkas Abba-sopraano ja lavakarisman muisto lumoavat yhä. Hän lauloi lähes soolona monia ikimuistoisia kappaleita, joihin kuuluvat muun muassa Thank You for the Music, SOS, ja The Winner Takes It All.

 Jotkut rakastavat ammatin glamouria, ja on se minustakin hauskaa – yhden illan ajan.

Agnetha Fältskog oli naimisissa Abba-muusikon ja säveltäjän Björn Ulvaeuksen kanssa vuosina 1969–1978. He saivat kaksi lasta, tytön ja pojan.

Abban hajoamisen jälkeen Agnetha keskittyi soolouraansa ja muutti maalle. Agnetha Fältskog – Official Website -nettisivustolla tähti sanoo, että hänet on usein kuvattu mysteeriseksi.

– En ole sitä, olen vain maanläheinen. Kaikki artistit ovat erilaisia. Jotkut rakastavat ammatin glamouria, ja on se minustakin hauskaa – yhden illan ajan. Mutta kaikkialla on niin paljon melua nykyään, ja siellä taas on uskomattoman hiljaista, missä asun.

Soololevyjä Agnetha Fältskog on tehnyt 13 kappaletta. My Colouring Book ilmestyi 2004, jonka jälkeen seurasi yhdeksän vuoden musiikkihiljaisuus. Viimeisin levy on A, jonka Agnetha Fältskog julkaisi vuonna 2013.

Sen kunniaksi tehtiin myös dokumentti, jossa häntä luonnehtii muun muassa ex-aviomies Björn.

1978: Abban musiikkityyli muuttui diskomaisemmaksi kuin aikaisemmin, ja single Summer Night City julkaistiin.

1983: Abba oli lopettanut, ja Agnetha keskittyi soolouraan. Hän julkaisi levyn Wrap Your Arms Around Me.

1998: Agnetha viihtyi julkisuudessa hyvin harvoin, mutta lähti kuitenkin juhlimaan laulaja Lill-Babsin 60-vuotissyntymäpäiville.

2009: Agnetha oli julkaissut My Colouring Book -levyn 2004, jonka jälkeen musiikkihiljaisuus kesti lähes kymmenen vuotta.

2012: Tähti sai Fashion Legend -palkinnon ja teki uutta levyä nimeltä A. Se ilmestyi 2013.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?