Oletko menossa Slipknotin konserttiin sunnuntaina? Poliisilta vakava varoitus - Viihde - Ilta-Sanomat

Oletko menossa Slipknotin konserttiin sunnuntaina? Poliisilta vakava varoitus

Helsingin poliisi on varoittaa metalliyhtye Slipknotin keikkayleisöä.

Slipknot konsertoi Helsingissä tulevana sunnuntaina. Kuva yhtyeen Budapestin-keikalta 5. helmikuuta.­

13.2.2015 10:39

Poliisi varoittaa konserttikävijöitä Helsingin Jäähallissa tulevana sunnuntaina järjestettävästä amerikkalaisyhtye Slipknotin keikasta.

Varoituksessa konserttikävijöitä kehoitetaan olemaan erityisen tarkkana mahdollisten kännykkävarkauksien takia.

”Helsingin poliisille ja keskusrikospoliisille on ilmoitettu usean eri eurooppalaisen poliisiviranomaisen toimesta, että tänä vuonna Slipknotin Euroopan kiertueella on anastettu useita kymmeniä matkapuhelimia per konsertti. Rikokset ovat tapahtuneet pääasiassa itse konsertissa eikä niinkään tapahtuma-alueen lähiympäristössä”, Helsingin poliisi tiedottaa.

– Siltä vaikuttaa, että tässä on isohko porukka, joka kiertää yhtyeen perässä. Porukka vaihtelee hieman, sillä on osa on jäänyt kiinni. Oslossa otettiin kiinni kaksi henkilöä, joiden hallusta löytyi noin kolmekymmentä kännykkää, rikoskomisario Jouni Niskanen sanoo IS:lle.

Poliisin mukaan varkaat käyttävät hyväkseen konsertissa väenpaljoutta ja yleisön huomion kiinnittymistä esitykseen.

”Ulkomailta saadun tiedon mukaan on syytä epäillä, että asialla on ollut sama ammattimainen taskuvarasryhmä”, tiedotteessa kerrotaan.

Niskasen mukaan puhelinvarkauksia on ollut todella huomattava määrä per keikka.

– Euroopasta on tullut tietoa, että näitä kännykkävarkauksia on ollut paristakymmenestä lähes sataan per keikka.

Puhelinvarkaudet eivät suinkaan ole tavattomia suurissa yleisötapahtumissa, mutta on hyvin harvinaista, että poliisi varoittaa tietyn tapahtuman yleisöä asiasta etukäteen.

– Ei ole varmaa tietoa, että porukka olisi tulossa myös Suomeen, mutta Helsingin poliisi koki, että näin järjestelmällisestä toiminnasta on pakko varoittaa kansalaisia.

– Tämä on osa laajempaa eurooppalaista ilmiötä, jossa tietyt liigat iskevät eri yleisötapahtumiin. En tiedä, miksi juuri tämä yhtye on valikoitunut, mutta tämä liiga vaikuttaa kiertävän juuri tämän yhtyeen perässä. Huomattavaa on, että varkaudet eivät tapahtu keikkapaikan ympäristössä, vaan varkailla on ollut liput keikalle, Niskanen sanoo.

Poliisi aikoo lisätä valvontaansa sunnuntain konsertissa ja sen lähiympäristössä.

Maskit kasvoillaan soittava metalliyhtye on käynyt Suomessa useaan otteeseen. Yhtye on vastikään julkaissut uuden albumin 5: The Gray Chapter.

Juttua päivitetty klo 11:03 rikoskomisario Jouni Niskasen kommenteilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?