Jasper Pääkkönen: Kymmenennestä Vares-elokuvasta keskusteltu - Viihde - Ilta-Sanomat

Jasper Pääkkönen: Kymmenennestä Vares-elokuvasta keskusteltu

Jasper Pääkkönen käyttää elokuvien kuvaustauot hyödyllisesti intohimonsa parissa.

9.2.2015 20:13

Dekkaristi Reijo Mäen romaaneihin pohjautuvan Vares-elokuvasarjan yhdeksäs elokuva Vares - Sheriffi on ylittänyt 100 000 katsojan rajan perjantaina. Hannu Salosen ohjaaman elokuvan oli sunnuntai-iltaan mennessä nähnyt lähes 103 000 katsojaa.

– Vareksella on vankka ja uskollinen fanikuntansa. Veikkaan, että teemme kymmenennen elokuvan. Olisin yllättynyt, mikäli emme näillä katsojaluvuilla tekisi, sanoo elokuvaa tähdittävä Jasper Pääkkönen.

Berliinin elokuvajuhlilta tavoitettu näyttelijä kertoo uuden ohjaajan tuoneen elokuvantekoon uudenlaisia työtapoja.

– Esittämäni hahmon Kyypakkauksen rooli oli tässä elokuvassa edellistä suurempi, joten minulla oli kuvauksissa enemmän tekemistä, Pääkkönen nauraa.

Näyttelijä ei suoranaisesti uskalla luvata, että kymmenes Vares-elokuva olisi tulossa, mutta kertoo keskustelleensa asiasta ohjaaja Hannu Salosen kanssa.

– Tapasin Salosen eilen täällä elokuvajuhlilla ja puhuimme siitä, että olisi hauskaa tehdä uutta Vares-elokuvaa yhdessä. Minun osuuteni tosin riippuu siitä mikä kirjoista seuraavaksi valitaan elokuvantekoon, sillä roolihahmoni Kyypakkaus ei esiinny kaikissa kirjoissakaan.

Vares - Sheriffi -elokuvaa tähdittävät muun muassa Jasper Pääkkönen, Antti Reini ja Jukka-Pekka Palo.­

Kesken puheluhaastattelun Pääkkösen seurassa olevat ohjaaja Aku Louhimies ja näyttelijä Mikko Leppilampi ottavat myös kantaa Vareksen jatkosuunnitelmiin

– He nauravat täällä vastauksilleni ja huutelevat, että kyllä se kymmenes elokuva tehdään. Tosin heistä kumpikaan ei ole elokuvan rahoittaja, Pääkkönen kuittaa.

”Kuvaustauoilla kirjoitan kalapoliittisia kannanottoja”

Näyttelijä kertoo Berliinin elokuvajuhlilla olleen hauskaa, mutta painottaa tapahtuman olevan puhtaasti työreissu, jossa näyttelijät tapaavat muun muassa kansainvälisiä ohjaajia ja roolittajia. Seuraavaksi näyttelijä nähdään Intiassa kuvatussa brittielokuva Jet Trashissa, jossa hänellä on merkittävä sivurooli.

Vapaa-aikansa Pääkkönen kertoo menevän kala-asioita hoitaessa. Pääkkösen näyttelijäkollegat Antti Reini ja Karoliina Blackburn kertoivat IS:lle aiemmin tänä vuonna päässeensä Vareksen kuvaustauoilla fiiliksiin muun muassa punnertaen ja kahvakuulaillen.

– Kirjoittelen kuvaustauoilla kalapoliittisia kannanottoja, vapaa-aikanikin menee aikalailla kala-asioita hoitaessa, Pääkkönen puolestaan kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?